Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός μια ημέρα μετά τα 93α γενέθλιά του κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, 26-22 τιον ΑΣΕ Δούκα στον τελικό του κυπέλλου

Όπως αναφέρει το e-handball, οι “ερυθρόλευκοι”, χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη αντίσταση επικράτησαν του ΑΣΕ Δούκα με 26-22, στον τελικό του 16ου Final 4 του Κυπέλλου ανδρών που ολοκληρώθηκε στο »Μ. Λιούγκας» στη Γλυφάδα και έβαλαν το όνομα του συλλόγου στη «χρυσή» βίβλο του θεσμού.

Πρωταγωνιστές του τελικού ήταν οι αειθαλείς Κώστας Τσιλιμπάρης που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23/39 επεμβάσεις (58,9%) και Γρηγόρης Σανίκης που αποτέλεσε και πάλι την μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού στην επίθεση, ενώ και ο Κανδύλας έδωσε λύσεις όταν βγήκε man to man στον Σανίκη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν γρήγορα με 4-1, ο Δούκας κατάφερε να ισορροπήσει και για ένα σημαντικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε πως θα μπορούσε να κοντράρει το φαβορί.

Όμως, χωρίς ουσιαστική απειλή από την περιφέρει, – μόλις τρία τέρματα σε 60 λεπτά – κακές επιλογές που είτε σταματούσαν σε μπλοκ, είτε αλλοιώνονταν και έφταναν εύκολα στην αγκαλιά του Τσιλιμπάρη, ήταν σχεδόν απίθανο να καταφέρει να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής στο σκορ, ενώ και οι τερματοφύλακές του δεν ήταν σε καλή μέρα.

Η προσπάθεια να βγάλει αντεπιθέσεις η ομάδα του Κωστή Μπούνα δημιούργησε προϋποθέσεις αλλά σταμάτησαν στον Τσιλιμπάρη που επίσης είπε «όχι» σε τέσσερα πέναλτι.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έβλεπε τον έναν μετά τον άλλο τους παίκτες του να βάζουν το όνομά τους στους σκόρερ του τελικού, με τον Σκρόμπιτς να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με την ερυθρόλευκη φανέλα και να αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο τον Αλέξη Αλβανό που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.

Το +3 του ημιχρόνου (13-10) υπέρ του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε 17-10 στο 39’ με τον Δούκα να μένει χωρίς γκολ για περίπου 12 λεπτά κι να δείχνει μεγάλη αδυναμία να βρι λύσεις επιθετικά.

Η διαφορά μεγάλωνε, ο Δούκας προσπάθησε ακόμη και με 7 παίκτες γηπέδου να επιστρέψει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και μόνο στα τελευταία επτά λεπτά, όταν σχεδόν όλη η βασική ομάδα του Ολυμπιακού είχε αποσυρθεί στον πάγκο «μάζεψε» τη διαφορά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 26-22

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 6-5, 9-7, 11-9, 13-10 (ημχ.), 15-10, 19-11, 21-13, 25-16, 25-18, 26-22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Κρητικός 1, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπις 5, Στούμπης, Κανδύλας 4, Σανίκης 5, Αλβανός, Παπαδιονυσίου 2, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Κωστής Μπούνας): Μωραΐτης, Τόμπρος 2, Παπαπούλιος, Γκέρτσος, Νομικός, Αποστολίδης, Μίτροβιτς 1, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος 5, Ζιβούλοβιτς 2, Νταρσουλάντ 1, Αραπακόπουλος, Ζαφειράκης, Κολλύρης, Κεδέρης 11

Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης Παρατηρητές: Μίγκας – Κυριακούλιας Δίλεπτα: 7-5 Πέναλτι: 4/4-5/9

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected