Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κυπελλούχος Ημαθίας 2017/2018 ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων! (photos+vid)

Το…σήκωσε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων στο σημερινό μεγάλο τελικό του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας, για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Η ομάδα του Βασίλη Καστανιώτη επικράτησε με 3-0 του συντοπίτη ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στον θεσμό του Κυπέλλου, σε έναν τελικό που αγωνίστηκε και πάλι μετά από 14 χρόνια.

Άλλωστε, το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα “στοίχημα” για τους “πράσινους”, που μετά τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα και τον διαφαινόμενο υποβιβασμό από τη Γ Εθνική, λειτουργεί ως βάλσαμο και μάλιστα τους δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Οι 700 περίπου φίλαθλοι, στην πλειονότητα φίλοι του ΠΑΟΚ που ήταν εκδηλωτικοί καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρακολούθησαν σήμερα ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με μοναδικές… αναλαμπές τα τρία τέρματα της αναμέτρησης. Ειδικά τα πρώτα 30 λεπτά, ελάχιστες ήταν οι συγκινήσεις μπροστά στις δύο εστίες και είναι ζήτημα να ακούμπησαν τη μπάλα οι δύο τερματοφύλακες.

Στο 38′ όμως και μετά από μια πολύ ωραία κίνηση του Γιώργου Κίτσα στον άξονα, ο “γκολεαδόρ” του Μέγα Αλέξανδρου είδε τον Πετκάκη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με δυνατό σουτ, νίκησε τον Ευαγγελόπουλο.

δείτε το γκολ :

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αντίδραση από τον “δικέφαλο”, με τον Φερέιρα Κινγκ να επιλέγει στην ανάπαυλα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Άγγελο Καραντουλαμά και να ρίχνει στη “μάχη” τον Αντώνη Καρατάσιο.

Ίδια η εικόνα όμως και στο δεύτερο μέρος και παρά την κίνηση τακτικής από πλευράς ΠΑΟΚ με την αλλαγή θέσεων σε Πατατούκα (πέρασε δεξί χαφ αντί του Μάριου Αργυρόπουλου, ο οποίος μετατέθηκε στη θέση του φορ), οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που έφτασαν σε ένα ακόμη τέρμα.

Συγκεκριμένα στο 54′ ο Κουκουράκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Παρσόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αιφνιδιάζοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ που σάστισε.

Οι έντονοι πανηγυρισμοί από πλευράς Μέγα Αλέξανδρου έδωσαν και το στίγμα της εξαιρετικής ψυχολογίας στη σημερινή αναμέτρηση, η οποία και επιβεβαιώθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια καθώς ελάχιστα απειλήθηκε μέχρι το τέλος.

Μάλιστα, αυτό που ήθελε πολύ ο Γιώργος Κίτσας το πέτυχε στο 88′, που βγήκε “μάτι” στην εστία του Ευαγγελόπουλου και αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε ιδανικά για το τελικό 3-0.

Περιττό να αναφέρουμε πως ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από πλευράς “πρασίνων”, που ολοκληρώνουν τη χρονιά με έναν τίτλο (τον δεύτερο συνεχόμενο μετά από το πρωτάθλημα Ημαθίας) και θα εκπροσωπήσουν τον νομό στο επερχόμενο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγκιζόπουλο και Κελεσίδη, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Μαλούτας.

το φιλμ του αγώνα :

1′ Δυνατό σουτ του Γιώργου Κίτσα έξω από την περιοχή, ο Ευαγγελόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά του σουτ του Πατσιαβούρα απομάκρυναν οι αμυντικοί.

16′ Κίτρινη κάρτα Μπουκλάς Γ.

18′ Κίτρινη κάρτα Κίτσας Λ.

20′ Κίτρινη κάρτα Κούκλας Αρ.

28′ Κίτρινη κάρτα Καραντουλαμάς

33′ Εκτέλεσε κόρνερ του Κουκουράκη, κεφαλιά του Κίτσα η μπάλα άουτ.

38′ ΓΚΟΛ! Κίνηση του Κίτσα στον άξονα, είδε την κίνηση του Πετκάκη στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (1-0).

54′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Κουκουράκη από δεξιά, ο Παρσόπουλος στην πορεία της μπάλας και 2-0!

60′ Κίτρινη κάρτα Φωτιάδης

68′ Εντυπωσιακός συνδυασμός των “πρασίνων”, με εξαιρετική ανάπτυξη από την άμυνα και διαδοχικές πάσες, με τελικό αποδέκτη τον Ζαχαριουδάκη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

69′ Κίτρινη κάρτα Κιρκιλιανίδης

81′ Κίτρινη κάρτα Συμπεθέρης

83′ Εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου, απέκρουσε με τις γροθιές πορτιέρο του Μέγα Αλέξανδρου.

87′ Κίτρινη κάρτα Παρσόπουλος

88′ ΓΚΟΛ! Πάσα στον Γιώργο Κίτσα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ευαγγελόπουλο, πέρασε και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και πλάσαρε ιδανικά για το τελικό 3-0.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Αργυρόπουλος, Πετκάκης, Τσουλχάη, Συμπεθέρης, Κίτσας Λ. (70′ Τσιότρας), Κιρκιλιανίδης (73′ Ποτουρίδης), Ζαχαριουδάκης (81′ Βλάχος), Κουκουράκης, Παρσόπουλος, Πατσιαβούρας (46′ Καπετάνος), Κίτσας Γ.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Ευαγγελόπουλος, Μπεκτάς, Αθανασιάδης, Κούκλας Αρ., Μπουκλάς Γ., Φωτιάδης, Ζωγράφος (58′ Πετράι), Πατατούκας, Κίτσας Θ. (89′ Κούκλας Χ.), Αργυρόπουλος, Καραντουλαμάς (46′ Καρατάσιος).

*ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected