Κατηγορίες
Basket

Κρίνονται πολλά στη σημερινή 22η αγωνιστική!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η 22η αγωνιστική, με τον Χολαργό και τον Ηρακλή να δοκιμάζονται σε «Π.Σαλπέας» και Ψυχικό, σε παιχνίδια που ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν ή να περιπλέξουν την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλεί οφς ανόδου.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Καστοριάς 17.00 Καστοριά-ΑΕ Λάρισας Συμεωνίδης-Λόρτος-Κοϊμτζόγλου (Κηπουρίδης)

Την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες έχει η Καστοριά, η οποία μπορεί να ηττήθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το Μαρούσι, αλλά δεν έχασε κάτι αναφορικά με την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφς. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Σούλιου έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί σε αυτή τη θέση, έχοντας απέναντι της μια ομάδα που σχεδόν αγωνίζεται για το ονόρε, κάνοντας τα σχέδια της για την ερχόμενη σεζόν, και την Β’ Εθνική.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Ηρακλής Διαμαντής-Τζαφλέρης-Χαλαμπαλάκης (Ντάβαρης)

Πονηρό και δύσκολο παιχνίδι για τον Ηρακλή, ο οποίος συνηθίζει να δυσκολεύεται τα μέγιστα στην έδρα του Ψυχικού. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης επιστρέψει στην δράση για την ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, με τη νίκη να κρίνεται απαραίτητη με το ένα αυτί να βρίσκεται στον Πειραιά όπου ο Εθνικός θα υποδέχεται την ίδια ώρα τον Χολαργό. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας με την σειρά του είδε την ομάδα του να βρίσκεται στην γραμμή των πλέι άουτ, και ψάχνει νίκες ώστε να ξεφύγει από αυτή την στενωπό.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Χολαργός Σώμος-Μακλογιάννης-Ζακεστίδης (Μουζάκης Στ.)

Σπουδαίο παιχνίδι φιλοξενεί το μικρό σε χωρητικότητα «Π.Σαλπέας», με τον Σάββα Συμεωνίδη να έρχεται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με το παρελθόν του, έχοντας ως στόχο να σταματήσει το σερί των 10 νικών του Χολαργού, σερί που τον έχει εδραιώσει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Εθνικός με την σειρά του προέρχεται από 7 νίκες στα 8 παιχνίδια που έχει κοουτσάρει ο Συμεωνίδης, και έχει βάλει για τα καλά στο μάτι την 4η θέση που οδηγεί στα πλεί όφς. Από την πλευρά της η ομάδα του Στέργιου Κουφού, αν περάσει νικηφόρα και από τον Πειραιά, τότε πολύ δύσκολα θα χάσει την δεύτερη θέση, και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς ανόδου.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λ.-Δούκας Ταρενίδης Στ.-Παπαδόπουλος Θ.-Τσιαπλής (Κανελλόπουλος)

Με δυο ήττες επέστρεψε από τις δοκιμασίες της στην Αττική η Δόξα, η οποία ηττήθηκε από Εθνικό και Περιστέρι, και έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενη τον Δούκα. Οι νησιώτες εκτός από το αγωνιστικό σκέλος, και τον στόχο της κατάκτησης της 5ης θέσης. βρίσκονται και σε αναζήτηση προέδρου, μετά την παραίτηση του Νώντα Κοντοπρία. Ο Δούκας από την πλευρά του παίζει το τελευταίο του χαρτί, στην έτσι και αλλιώς δύσκολη αποστολή του να ξεφύγει από τον άμεσο υποβιβασμό.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Περιστέρι Ξενικάκης-Ευφραιμίδης-Τζιοπάνος (Τέγα)

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του ΑΣΚ με τον Περιστέρι, όπου το κλειστό της Καρδίτσας αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες στιγμές, Εκτός από την γιορτή που ετοιμάζουν οι ιθύνοντες της ομάδας για να υποδεχθούν το πρωτοπόρο και αήττητο Περιστέρι, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να μπορέσουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα βάλει φρένο στο εντυπωσιακό 21-0, και θα κάνει άλμα προς την δική τον δικό της στόχο, η οποίος βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει πλεί άουτ. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θέλει να διευρύνει το σερί της, και περιμένει απλά την μαθηματική της άνοδο στην Α1.

Παπάγου 17.00 Παπάγου-Ερμής Αγιάς Παναγιώτου-Αναστόπουλος Α.-Κοτσιμπος (Άκελ)

Παιχνίδι που ίσως σηματοδοτήσει όλη τη φετινή σεζόν είναι το σημερινό (17/3) για τον Παπάγου, ο οποίος υποδέχεται τον Ερμή Αγιάς, με τους λόγους να εξηγούνται πιο κάτω. Συγκεκριμένα, οι «Στρατηγοί» έχοντας την επόμενη αγωνιστική (23η) την δοκιμασία στην Καρδίτσα, και έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι από τον ΑΣΚ, θα ήθελε να ταξιδέψει στην Θεσσαλική πόλη έχοντας δυο νίκες αβαντάζ. Έτσι, καλείται να υπερκεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Ερμή, ενώ αναζητεί και το +8 (είχε ηττηθεί με 75-68). Η ομάδα του Γρηγόρη Γιασσάρη προέρχεται από την μεγάλη νίκη με την ΑΣΚ, και θέλει νίκες ώστε να ξεφύγει από τα σενάρια των πλέι άουτ, ενώ αναμένει και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον μηδενισμό της στο παιχνίδι με τον Χολαργό.

Περιβόλας 19.00 Απόλλων Π.-Αρκαδικός Θεονάς-Κάρδαρης-Μηλαπίδης (Θεοδοσόπουλος)

Πελοποννησιακή μονομαχία, με τον Απόλλωνα να είναι το μεγάλο φαβορί να διευρύνει το σερί νικών του, με τον Νίκο Οικονόμου στον πάγκο του. Οι Πατρινοί έχυν σχεδόν κλειδώσει την 4η θέση, ενώ κρυφοκοιτάζουν και την 3η ώστε να μπορέσουν να πιάσουν τον Ηρακλή, με τον οποίο βρίσκονται στο 2-0. Ο Αρκαδικός από την πλευρά του βρίσκεται στις 6 νίκες, και έχοντας ουσιαστικά αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό, θέλει να κάνει τα πλάνα του για όσο το δυνατό πλασάρισμα στα πλέι άουτ.

Κυριακή 18 Μαρτίου

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Μαρούσι Γκόντας-Μαγκουνής-Καλογερόπουλος Φ. (Τεφτίκης)

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει αύριο (18/3) στον Υμηττό, όπου ο Αμύντας υποδέχεται το Μαρούσι, και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι στους νεοφώτιστους. Οι «πορτοκαλί» βρίσκονται σταθερά σε τροχιά πλέι οφς, κυνηγώντας την 5η θέση, ενώ η ομάδα των Βορείων προαστίων μετά την μεγάλη νίκη επί της Καστοριάς, ψάχνει τις νίκες για να αποφύγει τα πλέι αουτ. Και όλα αυτά, με τις δυο ομάδες να χωρίζουν μόλις 2 νίκες.

Η Βαθμολογία (σε 21 αγώνες)

1.Περιστέρι 42 (21-0)
————————————
2.Χολαργός 39 (18-3)
3.Ηρακλής 37 (16-5)
4.Απόλλωνας Πατρών 35 (14-7)
5.ΑΣ Καστοριάς 33 (12-9)
————————————
6. Δόξα Λευκάδας 32 (11-10)
7.Αμύντας 32 (11-10)
8.Εθνικός 32 (11-10)
9.Ερμής Αγιάς* 30 (10-11-1 μηδ)
10.Μαρούσι 30 (9-12)
————————————
11.Ψυχικό 30 (9-12)
12.ΑΣ Παπάγου 29 (8-13)
13.ΑΣ Καρδίτσας 28 (7-14)
14.Αρκαδικός 27 (6-15)
————————————
15.Δούκας 24 (3-18)
16.ΑΕ Λάρισας 23 (2-19)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

απόδοση : basketa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected