Basket

Όλα… παίζονται για play off και σωτηρία!

Οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια των πλέι οφ αλλά και τις θέσεις που θα καταλάβουν.

Παράλληλα φουντώνει και η “μάχη” για την αποφυγή των μπαράζ σωτηρίας, με το ενδιαφέρον στην σημερινή 23η αγωνιστική να μοιράζεται σε πολλά γήπεδα.

Όπως αναφέρει το basketblog, μεγάλης σημασίας οι αναμετρήσεις σε Ιβανώφειο και Χολαργό, δύσκολη αποστολή για Απόλλωνα και αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Καρδίτσα, Μαρούσι και Τρίπολη.

Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Ο Ηρακλής… ψάχνεται να βρει σταθερό βήμα και αν θέλει να κρατηθεί στη τρίτη θέση της βαθμολογίας πρέπει να ξεπεράσει το σημαντικό εμπόδιο του Εθνικού, στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο. Ο “Γηραιός” δεν έχει περιθώριο για νέα απώλεια, από τη στιγμή που τον ακολουθεί σε απόσταση ενός βαθμού ο Απόλλωνας που θέλει να του… φάει την 3η θέση. Από την άλλη ο Εθνικός έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τον βασικό του στόχο (παραμονή) και απελευθερωμένος από το άγχος, θα κυνηγήσει την υπέρβαση των πλέι οφ, η οποία μπορεί να γίνει εφικτή με ένα μεγάλο “διπλό” απόψε.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Σπουδαίο ματς στο “Α. Τρίτσης” ανάμεσα σε δυο ομάδες που θέλουν πολύ τη νίκη. Οι γηπεδούχοι που λόγω έδρας και σταθερότητας είναι το φαβορί, καλούνται να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά το… στραβοπάτημα στον Πειραιά και να “αγκαλιάσουν” την δεύτερη θέση στα πλέι οφ και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας. Κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τη Λευκάδα όμως, η οποία τρέφει βάσιμες ελπίδες για την “πεντάδα” και χρειάζεται μια μεγάλη νίκη για να έρθει πιο κοντά στα πλέι οφ.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή για τον φορμαρισμένο Απόλλωνα, που μετρά 4 σερί νίκες. Στην Αγιά όπου έχουν δυσκολευτεί όλοι οι “μεγάλοι” της κατηγορίας, οι Πατρινοί καλούνται να μείνουν όρθιοι και να συνεχίσουν να ελπίζουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη τελική πεντάδα. Ο Ερμής μόνο αδιάφορος δεν είναι, καθώς έχει χάσει πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος μετά και τον μηδενισμό του και θα χρειάζεται βαθμολογικό οξυγόνο για να ξεφύγει από την ζώνη των μπαράζ. Προβλέπεται σκληρή και αμφίρροπη μάχη…

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΠΑΠΑΓΟΥ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και στη Καρδίτσα, ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες με ποιοτικές μονάδες. Απόψε θα τεθούν αντιμέτωποι δύο από τους καλύτερους ψηλούς της Α2 (Μελισσαράτος και Τζόρτζεβιτς), αλλά και δύο εξαιρετικοί προπονητές (Τζήμας και Κατσούνης) που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της κατηγορίας. μεγάλο το κίνητρο και για τους δύο “μονομάχους” με τους Θεσσαλούς να κυνηγάνε μια νίκη… διπλής αξίας, αφού είχαν νικήσει και στο ματς του πρώτου γύρου και τους “στρατηγούς” να χρειάζονται τους βαθμούς για να ξεφύγουν από τα πλέι άουτ και να αποφύγουν τις… περιπέτειες.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Δύσκολο έργο έχει ο Αρκαδικός που παλεύει για ένα καλό πλασάρισμα στα μπαράζ παραμονής, κόντρα στη Καστοριά που αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Οι Αρκάδες παίρνουν δύναμη από την έδρα τους και θα παλέψουν όπως μπορούν το ματς, τη στιγμή που οι “γουναράδες” δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλό… φεγγάρι και στοχεύουν στην εξασφάλιση της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ. Παιχνίδι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στις “μάχες” κάτω από τα καλάθια…

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΔΟΥΚΑΣ: Το Περιστέρι έχει πλέον ως αντίπαλο μόνο τον εαυτό του… Κόντρα στον αξιόμαχο πλην όμως σαφώς πιο αδύναμο Δούκα, οι “κυανοκίτρινοι” φιλοδοξούν να πετύχουν την 23η σερί νίκη τους και να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το ρεκόρ τους. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική, όμως θα παλέψει – όπως κάνει σε κάθε ματς – ανεξάρτητα εάν οι πιθανότητες της για σήμερα είναι μηδαμινές. Το Περιστέρι έχει την πολυτέλεια να ξεκουράσει τους Πολυτάρχου και Σιγκούνα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μιλόσεβιτς.

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΨΥΧΙΚΟ: Ντέρμπι στα Βόρεια Προάστια, με έπαθλο την αποφυγή των ψυχοφθόρων μπαράζ. Όποιος κερδίσει θα έχει σημαντικό προβάδισμα για την παραμονή και προβλέπεται “μάχη” μέχρις… εσχάτων. Το Ψυχικό είχε κερδίσει με διαφορά 19 πόντων στο ματς του πρώτου γύρου, κάτι που θα παίξει και αυτό τον ρόλο του στην εξέλιξη του σημερινού αγώνα, στον οποίο οι πιθανότητες για τη νίκη είναι μοιρασμένες 50-50.

ΑΕΛ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Βλέψεις για τα πλέι οφ εξακολουθεί να έχει και ο Αμύντας, που καλείται να περάσει από τη Νεάπολη κόντρα στην υποβιβασμένη ΑΕΛ. Οι “βυσσινί” παίζουν πλέον χωρίς άγχος και πίεση, γεγονός που τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους. Ο Αμύντας, από τον οποίο αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζούπα, έχει την εμπειρία και την ποιότητα να πάρει το “διπλό”, ενώ δεν δείχνει τη παραμικρή διάθεση να υποτιμήσει τον αντίπαλο του.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής

Νεάπολης 17.00 ΑΕ Λάρισας-Αμύντας Μπήτης-Τζίμα-Παπαγερίδης

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Ψυχικό Μπίκας-Κάρδαρης-Τσολάκος Εμ.

Ιβανώφειο (ΚΘ) 17.00 Ηρακλής-Εθνικός Παφίλης-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Δόξα Λευκάδας Κατραχούρας-Μαλαμάς-Κυριακόπουλος

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Δούκας Καραβίτης-Λύρας-Σκαλτσής

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Καστοριά Ψαριανός-Κωνσταντινόπουλος-Λιότσος

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Απόλλων Πατρών Γεωργιάδης-Ξενικάκης-Τζιοπάνος

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Παπάγου Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Στ.-Λόρτος

Βαθμολογία

1.Περιστέρι 44 (22-0)
—————————–
2.Χολαργός 40 (18-4)
3.Ηρακλής 38 (16-6)
4.Απόλλωνας Πατρών 37 (15-7)
5.ΑΣ Καστοριάς 35 (13-9)
——————————
6. Αμύντας 34 (12-10)
7.Εθνικός 34 (12-10)
8.Δόξα Λευκάδας 34 (12-10)
9.Ψυχικό 32 (10-12)
10.Ερμής Αγιάς* 31 (10-12)
———————————–
11.ΑΣ Παπάγου 31 (9-13)
12.Μαρούσι 31 (9-13)
13.ΑΣ Καρδίτσας 29 (7-15)
14.Αρκαδικός 28 (6-16)
—————————-
15.Δούκας 25 (3-19)
16.ΑΕ Λάρισας 24 (2-20)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected