Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Εθνικές Ομάδες

Απίστευτη εμφάνιση από τις Ελπίδες μας, 3-0 την Τσεχία!

Η Εθνική Ελπίδων πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Τσεχίας στο FC Arena της Ξάνθης για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κλείνοντας με το απόλυτο νικών και συνολικά τέρματα 7-0 την δυάδα αγώνων με Σαν Μαρίνο και Τσεχία. 

Το σκορ για την Εθνική άνοιξε μόλις στο 7΄ ο Λημνιός, ο οποίος αξιοποίησε την τελική πάσα του Μανθάτη, ενώ στο 31΄οι ρόλοι άλλαξαν και ο Μανθάτης ήταν αυτή τη φορά ο σκόρερ για το 2-0 της ελληνικής ομάδας, από ασίστ του Κουλούρη. Στο 52΄ο Λημνιός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τσέχο γκολκίπερ Στάνεκ, ο οποίος απέκρουσε την εκτέλεση του Κουλούρη αλλά στην εξέλιξη της φάσης, αφού πρώτα ο Μανθάτης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Σάλιακας πέτυχε το 3-0. Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε από το 49΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της Εθνικής είναι το γεγονός ότι έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα, τις περισσότερες από τις οποίες σε αντεπιθέσεις στο διάστημα που αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Μανθάτης (74΄ Χατζηδιάκος), Κουλούρης (82΄ Βέργος), Ανδρούτσος, Γαλανόπουλος, Λημνιός (85΄Χατζηγιοβάννης).

Τσεχία: Στάνεκ, Βίσνερ (46΄ Ζάιτς), Σάτσεκ, Κούλανεκ, Κνέιζλικ, Πούλκραμπ, Τρούμπατς, Μάτσεκ (77΄Λάντρα), Χάσεκ (46΄Κράτοτσβιλ), Κραλ, Λίτσκα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντώνης Νικοπολίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη νίκη της Εθνικής επί της Τσεχίας και την πορεία της στην προκριματική φάση:

“Τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πέτυχαν μια σημαντική νίκη, ενώ θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και περισσότερα τέρματα, ειδικά στο διάστημα που μείναμε με παίκτη λιγότερο. Σε αυτό το κομμάτι του αγώνα αμυνθήκαμε σωστά και βγήκαμε στις αντεπιθέσεις. Είμαστε πρώτοι αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι τώρα, συνεχίζουμε, με το βλέμμα στο επόμενο παιχνίδι. Βέβαια μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τότε, ελπίζουμε να είναι καλά τα παιδιά και να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη μεγάλη προσπάθεια και τη νίκη”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected