Αθλήματα

Το μεγάλο ραντεβού της ορεινής ποδηλασίας στη Ναύπακτο, το διήμερο 19 και 20 Μαΐου

Η περιοχή της Ναυπάκτου για μια ακόμα χρονιά θα βρεθεί στο επίκεντρο της ποδηλασίας.

Το διήμερο 19 και 20 Μαΐου θα διοργανώσει δύο πολύ δυνατές και μοναδικές ποδηλατικές διοργανώσεις, τους διεθνείς αγώνες «2nd & 3rd Lepanto Cross Country bike UCI XCO C2 races», που αποτελούν τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής ορεινής ποδηλασίας, για το 2018,

Οι αγώνες θα διεξαχθούν περιφερειακά του Κάστρου της Ναυπάκτου και θα συμμετέχουν όλοι οι έλληνες πρωταθλητές και πολλοί και σημαντικοί ποδηλάτες από το εξωτερικό. Μια συνδιοργάνωση της ΜΚΟ «Πράσινο +Μπλε» και του Δήμου Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΠ).

Μια διεθνή διοργάνωση που έρχεται ως συνέχεια μιας διετίας γεμάτης πετυχημένων διοργανώσεων ποδηλασίας βουνού στη Ναύπακτο. Εκεί όπου έγιναν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 και 2017 και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2017. Και τώρα το «2nd & 3rd Lepanto Cross Country bike UCI XCO races» κατηγορίας 2, Ολυμπιακής μορφής.

Σημαντικό ρόλο στο αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Έλληνες και ξένους ποδηλάτες, είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι οι πρώτοι στο καλεντάρι της UCI και θα ξεκινήσουν να μετρούν οι βαθμοί που θα οδηγήσουν τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected