Basket

Όλα τα…λεφτά το ματς στη Λευκάδα!

Μετά το… ορεκτικό που ήταν το χθεσινό παιχνίδι του Παπάγου με το Περιστέρι, απόψε σερβίρεται το… κυρίως μενού της 24ης αγωνιστικής, με την αναμέτρηση της Λευκάδας να κλέβει τη παράσταση, καθώς το βαθμολογικό ενδιαφέρον ενόψει πλέι οφ είναι μεγάλο.

Όπως αναφέρει το basketblog, κομβικής σημασίας παιχνίδια για τις ομάδες που παλεύουν για την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής τους με αυτά σε Πειραιά και Ψυχικό να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά:

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής διεξάγεται στο κλειστό της Λευκάδας, με τις δύο ομάδες να “καίγονται” για τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η Δόξα για να διατηρήσει τις ελπίδες της για να προλάβει το… τρένο των πλέι οφ και ο Ηρακλής προκειμένου να σταθεροποιηθεί στη τρίτη θέση του πίνακα. Οι νησιώτες έχουν ίσως μια τελευταία ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν περισσότερα φέτος από την απλή εξασφάλιση της παραμονής τους, τη στιγμή που ο “Γηραιός” θέλει να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου και να ισοφαρίσει σε 1-1 τις νίκες με τη Δόξα.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί και να κάνει το “6 στα 6”, ο Απόλλωνας υποδέχεται τη Καρδίτσα. Οι Πατρινοί είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ακόμη και αν αγωνιστούν χωρίς τον Μαστρογιαννόπουλο που είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Η Καρδίτσα θα προσπαθήσει να βελτιώσει την πεσμένη ψυχολογία της μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παπάγου με μια ανταγωνιστική εμφάνιση.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ: Σε σταθερά ανοδική πορεία η Καστοριά, έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στους Θεσσαλούς. Οι “γουναράδες” φιλοδοξούν να πετύχουν την 3η σερί νίκη τους και να παραμείνουν στη 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, κόντρα σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα που έχει τεράστια ανάγκη τους βαθμούς, μιας και έχει περάσει εντός της ζώνης των πλέι άουτ.

ΔΟΥΚΑΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Εδώ οι φιλοξενούμενοι είναι το απόλυτο φαβορί. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με ακόμη μια νίκη θα εδραιωθεί στη προνομιούχο δεύτερη θέση. Ο Δούκας τρέφει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή του, όμως έχει δείξει πως δεν υπάρχει αντίπαλος που να φοβάται και… παλεύει όλα τα ματς.

ΨΥΧΙΚΟ – ΑΕΛ: Αξία στο “διπλό” επί του Αμαρουσίου θέλει να δώσει το Ψυχικό, το οποίο υποδέχεται την ουραγό και υποβιβασμένη ΑΕΛ. Οι “σκίουροι” έχουν βρει ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες και λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κόντρα στους “βυσσινί” που συνεχίζουν να μάχονται πάντως σε κάθε παιχνίδι για την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία τους.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ: Μεγάλο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στη “μάχη” του Πειραιά. Ο Εθνικός που καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Ιβανώφειο και να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας από την ζώνη των μπαράζ, δεν θα έχει εύκολο έργο εάν υποτιμήσει το Μαρούσι. Οι “κιτρινόμαυροι” πασχίζουν και αυτοί για την απευθείας εξασφάλιση της σωτηρίας και ειδικά μετά την εντός έδρας απώλεια από το Ψυχικό είναι αναγκασμένοι να παλέψουν για να καλύψουν άμεσα το χαμένο έδαφος…

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ο Αμύντας έχει εξασφαλίσει τον πρώτο στόχο που ήταν η παραμονή του και κοιτάζει πλέον ψηλότερα. Με μια νίκη κόντρα στον υποδεέστερο θεωρητικά Αρκαδικό, θα συνεχίσει να ελπίζει για την υπέρβαση των πλέι οφ. Οι Αθηναίοι, που δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον τραυματία Λιούνη, θα στηριχθούν στην γνωστή δυνατή τους άμυνα και τη σκληρή τους έδρα, ενώ οι Αρκάδες χωρίς άγχος θα διεκδικήσουν ένα μεγάλο “διπλό” που ενδεχομένως να τους… ξεκολλήσει από τη τελευταία θέση των πλέι άουτ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-ΑΕ Λάρισας Αναστόπουλος Α.-Κρεσταινίτης-Τσακαλογιάννης

Παν. Σαλπέας 17:00 Εθνικός-Μαρούσι Παπαθανασίου-Μηλαπίδης-Σπυρόπουλος

ΔΑΚ Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Ηρακλής Παπαπέτρου-Παγώνης-Πιτσίλκας

Αγ. Θωμά 17:00 Δούκας-Χολαργός Κάρδαρης-Στρέμπας-Αργυρούδης

Υμηττού 17:00 Αμύντας-Αρκαδικός Κατραχούρας-Δαρλαμήτσος-Καρακάσης

ΔΑΚ Καστοριάς 17:00 Καστοριά-Ερμής Αγιάς Ξενικάκης-Τζίμα-Τζιοπάνος

Περιβόλας 18:00 Απόλλων Πάτρας-Καρδίτσα Ανδρικόπουλος-Τσαχάκης-Καλογερόπουλος Φ.

Βαθμολογία

1.Περιστέρι 48 (24-0)
—————————-
2.Χολαργός 42 (19-4)
3.Ηρακλής 40 (17-6)
4.Απόλλων Πάτρας 39 (16-7)
5. ΑΣ Καστοριάς 37 (14-9)
———————————
6.Αμύντας 336 (13-10)
7. Δόξα Λευκάδας 35 (12-11)
8. Εθνικός 35 (12-11)
9.Ψυχικό 34 (11-12)
10.ΑΣ Παπάγου 34 (10-14)
——————————-
11.Μαρούσι 32 (9-14)
12.Ερμής Αγιάς 32 (10-11-1)
13.ΑΣ Καρδίτσας 30 (7-16)
13.Αρκαδικός 29 (6-17)
—————————–
15.Δούκας 26 (3-20)
16.ΑΕ Λάρισας 25 (2-21)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected