Κατηγορίες
Basket

Φιέστα με Άγγελο Κορωνιό, μεγάλο ματς στην Πάτρα!

Χωρίς… ανάσα συνεχίζεται η δράση στην Α2, μετά την εμβόλιμη αγωνιστική της περασμένης Τετάρτης. 4 “στροφές” πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και με το Περιστέρι να έχει καπαρώσει τη πρωτιά και την άνοδο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη “μάχη” των πλέι οφ αλλά και στην αποφυγή των πλέι άουτ.

Το Περιστέρι θα γιορτάσει την επιστροφή στη Stoiximan.gr Basket League παρέα με τον κορυφαίο παίκτη που έβγαλε ποτέ από τα σπλάχνα του. Ο λόγος φυσικά για τον Άγγελο Κορωνιό, ο οποίος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή (14/4, 16:30), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Α2.

Ο 49χρονος, πια, διεθνής πόιντ γκαρντ είναι γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τις ακαδημίες του ΓΣΠ. Έπαιξε στην ανδρική ομάδα του Περιστερίου από το 1986 έως το 1998, οδηγώντας την ομάδα των δυτικών προαστίων μέχρι την Α1. Μέχρι και σήμερα είναι πρώτος σκόρερ σε επίπεδο Α1 (από τη σεζόν 1986-87 και ύστερα) με 7.080 πόντους σε 488 αγώνες.

Όπως αναφέρει το basketblog, από το πρόγραμμα της σημερινής 27ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι στο “Α. Παπανδρέου”, αλλά και η κόντρα με φόντο τα πλέι οφ στη Πάτρα.

Αναλυτικά:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Τα… καλά του θα φορέσει σήμερα το “Α. Παπανδρέου” το οποίο αναμένεται κατάμεστο από τους φίλους του Περιστερίου. Οι “κυανοκίτρινοι” θέλουν να γιορτάσουν την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία με μια ακόμη επιτυχία, κόντρα σε μια πολύ “βαριά” φανέλα όπως αυτή του Ηρακλή. Αναμέτρηση που φέρνει στις μνήμες τις μεγάλες κόντρες του παρελθόντος ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Α1. Ο “Γηραιός” δεν θα παραταχθεί πάντως με διάθεση για… φιέστα και θα προσπαθήσει να χαλάσει το πάρτι των γηπεδούχων. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το “διπλό” στο Χολαργό, ο Ηρακλής θέλει να πετύχει τη σημαντικότερη νίκη του στο πρωτάθλημα και να κάνει αποφασιστικής σημασίας βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, ελπίζοντας παράλληλα σε… στραβοπάτημα του Χολαργού.

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι στα Βόρεια Προάστια, με τις δύο ομάδες να “καίγονται” για τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος και χρειάζονται… οξυγόνο προκειμένου να ξεφύγουν από τη ζώνη των πλέι άουτ. Πολύ δύσκολη η αποστολής τους κόντρα στον ισχυρό και… πληγωμένο από την ήττα της περασμένης Τετάρτης Χολαργό. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού δεν έχει περιθώριο για νέο στραβοπάτημα και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρηθεί στη προνομιούχο δεύτερη θέση.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Η “μάχη” για μια θέση στα πλέι οφ κορυφώνεται 4 αγωνιστικές πριν το τέλος και η αναμέτρηση στη Περιβόλα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Ο Απόλλωνας φιλοδοξεί να κρατηθεί στη 4η θέση, όμως νιώθει… καυτή πίσω του την ανάσα της φιλόδοξης Καστοριάς που χωρίς άγχος και πίεση θα επιδιώξει ο την υπέρβαση και την είσοδο της στη τελική “πεντάδα”. Να θυμίσουμε ότι οι “γουναράδες” είχαν νικήσει με διαφορά 7 πόντων στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (87-80).

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Τις τελευταίες της ελπίδες για τα πλέι οφ θέλει να διατηρήσει η Δόξα Λευκάδας, η οποία φιλοξενείται στη Τρίπολη από τον ασταθή αλλά και… απρόβλεπτο Αρκαδικό. Οι φιλοξενούμενοι έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο, με τους Αρκάδες να έχουν χάσει τις ελπίδες τους για μια καλύτερη θέση από τη τελευταία στη διαδικασία των πλέι άουτ.

ΠΑΠΑΓΟΥ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Παραδοσιακό ντέρμπι της Α1, ανάμεσα σε δύο σκληροτράχηλες και μαχητικές ομάδες. Οι “στρατηγοί” είναι πάντα υπολογίσιμοι στην έδρα τους και χρειάζονται πάση θυσία το “δίποντο” στη προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν την απευθείας παραμονή τους. Ο Αμύντας έχει διασφαλίσει τη σωτηρία του, όμως παρά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει θα παλέψει για ένα “διπλό” που θα του αυξήσει έστω και λίγο τις ελπίδες για την υπέρβαση των πέι οφ.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Αυτοί που “καίγονται” περισσότερο είναι οι Θεσσαλοί, οι οποίοι συνεχίζουν να.. ακροβατούν μεταξύ απευθείας παραμονής και πλέι άουτ. Έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά το “διπλό” στο Ψυχικό και με ακόμη μια νίκη θα κάνουν μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Οι Πειραιώτες από την άλλη δείχνουν να έχουν χάσει το… τρένο των πλέι οφ, όμως δεν είναι από τις ομάδες που παραδίνονται εύκολα και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν χωρίς μάχη…

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΨΥΧΙΚΟ: Η Καρδίτσα έχει πάρει… φόρα τις τελευταίες εβδομάδες, μετράει 3 σερί νίκες και πλησιάζει στην υπέρβαση της απευθείας παραμονής της στην Α2. Εάν κάνει το “4 στα 4” θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες της και με τη βοήθεια του κόσμου της που αναμένεται να γεμίσει και πάλι το κλειστό θα τα δώσει όλα… Το Ψυχικό χρειάζεται θεωρητικά μία ακόμη νίκη για να εξασφαλιστεί και θα “χτυπήσει” και αυτό το παιχνίδι.

ΑΕΛ – ΔΟΥΚΑΣ: Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής συμπληρώνεται τη Κυριακή με το… ντέρμπι των ουραγών. Λάρισα και Δούκας ετοιμάζουν τις… βαλίτσες τους για τη B΄ Εθνική και το μοναδικό διακύβευμα αύριο, εκτός από το γόητρο, είναι το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί πρώτη και μαθηματικά…

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 14 Απριλίου

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Χολαργός Μπίκας-Παπαθανασίου-Ορφανός Ι.
Α. Παπανδρέου 16.30 Περιστέρι-Ηρακλής Καρακατσούνης-Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Δόξα Λευκάδας Σκούτας-Ζακεστίδης-Καρακάσης
Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Εθνικός Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος-Τζίμα
Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ψυχικό Ταρενίδης Στ.-Τσιαπλής-Ταρενίδης Κ.
Παπάγου 17.00 Παπάγου-Αμύντας Θεονάς-Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης
Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Καστοριά Τσαρούχα-Τσώνος-Σπυρόπουλος Σπ.

Κυριακή 15 Απριλίου
Νεάπολης 17.00 ΑΕ Λάρισας-Δούκας Ξενικάκης-Λόρτος-Παπαγερίδης

Βαθμολογία
1. Περιστέρι 51 (25-1)
——————————
2. Χολαργός 47 (21-5)
3. Ηρακλής 46 (20-6)
4. Απόλλων Π. 43 (17-9)
5. Καστοριά 42 (16-10)
——————————
6. Αμύντας 40 (14-12)
7. Εθνικός 40 (14-12)
8. Δόξα Λ. 40 (14-12)
9. Ψυχικό 38 (12-14)
10. Ερμής Αγιάς 37 (12-13-1)*
————————————-
11. Παπάγου 36 (10-16)
12. Καρδίτσα 36 (10-16)
13. Μαρούσι 36 (10-16)
14. Αρκαδικός 33 (7-19)
—————————–
15. Δούκας 29 (3-23)
16. ΑΕΛ 29 (3-23)
*Έχει έναν μηδενισμό

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected