Κατηγορίες
Basket

Η…σφαγή του Δράμαλη για την 5η θέση!

Με εξαίρεση το Περιστέρι που έχει κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο και την ΑΕΛ που έχει υποβιβαστεί, οι υπόλοιπες ομάδες της Α2 βρίσκονται στα… κόκκινα, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Όπως αναφέρει το basketblog, το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει όσον αφορά στις θέσεις των πλέι οφ, όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην 5η προνομιούχο θέση, για την οποία ερίζουν 4 ομάδες (Καστοριά, Δόξα Λ., Αμύντας και Εθνικός). Τεράστιο ενδιαφέρον στη σημερινή 28η αγωνιστική παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις που κρίνουν την παραμονή.

Αναλυτικά:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Σπουδαίο παιχνίδι στο κλειστό “Δ. Διαμαντίδης” που αναμένεται να είναι κατάμεστο. Η Καστοριά έχει κάνει ήδη μια επιτυχημένη πορεία καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη πρώτη της χρονιά στη κατηγορία και πλέον στοχεύει στην… υπέρβαση των πλέι οφ. Οι “γουναράδες” υποδέχονται το πανίσχυρο Περιστέρι, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο και μοναδικό του κίνητρο πλέον είναι να τερματίσει με το καλύτερο νικών (26-1). Αναμένεται ενδιαφέρον παιχνίδι δεδομένου ότι αν οι γηπεδούχοι κάνουν την έκπληξη θα “αγκαλιάσουν” τη 5η θέση.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ: Στο… κόλπο για τη κατάκτηση της 5ης θέσης βρίσκεται δυναμικά τον τελευταίο καιρό η νησιωτική ομάδα. Η Δόξα βρίσκεται σε καλό.. φεγγάρι και δεν είναι τυχαίες οι τρεις συνεχόμενες νίκες της. Οι νησιώτες βρίσκονται στο κυνήγι της Καστοριάς για τη 5η θέση και αν τα καταφέρουν και σήμερα θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για τα πλέι οφ. Σε καλή κατάσταση και ο Ερμής Αγιάς που μετράει 3/3 και θα διεκδικήσει με ανεβασμένη ψυχολογία μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να κρατηθεί μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Δυνατή “μονομαχία” που θα κριθεί στις λεπτομέρειες αναμένεται στο κλειστό του Υμηττού. Ο Αμύντας θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί του (0-3) και να πάρει μια νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για τη 5η θέση. Επιστρέφει ο Μπάρμπας για τους γηπεδούχους. Ο Απόλλωνας έχει εξασφαλίσει τη 4η θέση, όμως εφ’ όσον έχει μαθηματικές ελπίδες και για ψηλότερα (αν στραβοπατήσει ο Ηρακλής), θα διεκδικήσει ένα πολύτιμο “διπλό”.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ: Από τα λίγα παιχνίδια της αγωνιστικής όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο “Γηραιός” θέλει να επιστρέψει τις επιτυχίες μετά την ήττα στο Περιστέρι, ώστε να “καπαρώσει” τουλάχιστον τη τρίτη θέση αλλά και να φτιάξει τη ψυχολογία του με μια καλή εμφάνιση ενόψει των πλέι οφ. Το Μαρούσι θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν και είναι από τις ομάδες που δεν τα παρατάνε εύκολα…

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ: Κόντρα στην υποβιβασμένη Λάρισα, ο Χολαργός δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στην έδρα του. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού χαρακτηρίζεται φέτος για τη ποιότητα και τη σταθερότητα της και εκτός απροόπτου θα φτάσει τις 23 νίκες και θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τη 2η θέση.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Μεγάλη “μάχη” προβλέπεται στον Πειραιά, ανάμεσα σε δυο ομάδες που καίγονται για τη νίκη. Ο Εθνικός για να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του έχουν απομείνει για τη 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και η Καρδίτσα για να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις και να αυξήσει τις πιθανότητες της για απευθείας παραμονή.

ΔΟΥΚΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ο Δούκας βρίσκεται με το.. ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική, όμως δεν πρόκειται να παρατήσει τον αγώνα και θα παλέψει για να κερδίσει και να πάρει παράταση ζωής. Οι Αρκάδες θα πρέπει να κάνουν 0/3 για να χάσουν τη 14η θέση που οδηγεί στα μπαράζ σωτηρίας και οι “μπλέ” 3/3. Δύσκολο σενάριο… Εάν βέβαια κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι “ρίχνουν” και μαθηματικά από απόψε την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων.

ΨΥΧΙΚΟ – ΠΑΠΑΓΟΥ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων, κομβικής βαθμολογικής σημασίας. Οι “σκίουροι” μετρούν 3 συνεχόμενες ήττες και οι “Στρατηγοί” 4, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αμφότεροι μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας σχετικά με την παραμονή τους. Σε σαφώς καλύτερη βαθμολογική θέση οι γηπεδούχοι, χρειάζονται μία νίκη για να εξασφαλίσουν την παραμονή και γι’ αυτό το αποψινό ματς μοιάζει με… τελικό.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 28ης αγωνιστικής

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-ΑΕ Λάρισας Χαλαμπαλάκης-Μακρής-Νάστος
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Μαρούσι Ξενικάκης-Ντούρας-Παργιαννόπουλος
Καστοριάς 16.00 Καστοριά-Περιστέρι Συμεωνίδης-Λόρτος-Γερακίνης
Δαϊς 17.30 Δούκας-Αρκαδικός Δαρλαμήτσο-Κοντίλης-Κωνστατινίδου
Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Ερμής Αγιάς Γεωργιάδης-Ταρενίδης Στ.-Παπαδόπουλος Θ.
Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Καρδίτσα Παντελίδης-Κατραχούρας-Δημόπουλος
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Παπάγου Κορομηλάς Ηλ.-Μαγκλογιάννης-Μπίκας
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Απόλλων Π. Αναστόπουλος-Μαλαμάς-Κυριακόπουλο

Η Βαθμολογία

1.Περιστέρι 53 (26-1)
————————————
2.Χολαργός 49 (22-5)
3.Ηρακλής 47 (20-7)
4.Απόλλωνας Πατρών 45 (18-9)
5.ΑΣ Καστοριάς 43 (16-11)
————————————
6.Δόξα Λευκάδας 42 (15-12)
7.Αμύντας 41 (14-13)
8.Εθνικός 41 (14-13)
9.Ερμής Αγιάς* 39 (13-14-1 μηδ)
10.Ψυχικό 39 (12-15)
————————————
11.ΑΣ Καρδίτσας 38 (11-16)
12.ΑΣ Παπάγου 38 (11-16)
13.Μαρούσι 37 (10-17)
14.Αρκαδικός 34 (7-20)
————————————
15.Δούκας 31 (4-23)
16.ΑΕ Λάρισας 30 (3-24)
*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected