Κατηγορίες
Basket

Στο “κόκκινο” η μάχη για την 5η θέση!

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και το τοπίο στη βαθμολογία έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, τόσο στα υψηλά πατώματα όσο και στα χαμηλά.

Το Περιστέρι είναι σίγουρα πρώτο, ενώ στη Β΄ Εθνική θα αγωνίζονται από του χρόνου Δούκας και ΑΕΛ. Το ενδιαφέρον στην αποψινή 29η αγωνιστική εστιάζεται κυρίως στη “μάχη” για τη 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου, με τρεις ομάδες να την διεκδικούν (Καστοριά, Δόξα Λευκάδας και Εθνικός).

Αναλυτικά το pregame του basketblog.gr:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Η ομάδα της Μακεδονίας έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ, μιας και προηγείται ενός βαθμού των υπόλοιπων διεκδικητών. Γι’ αυτό και η αποψινή αναμέτρηση με τον Αμύντα θεωρείται κομβικής σημασίας αφού με νίκη οι “γουναράδες” θα… αγκαλιάσουν τον στόχο τους, που σίγουρα αποτελεί υπέρβαση. Ο Αμύντας έχει εξασφαλίσει τη παραμονή του και χωρίς άγχος θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους αν και έχει χάσει τις τελευταίες εβδομάδες τη… σπιρτάδα του.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Σημαντικό παιχνίδι με διπλό ενδιαφέρον στη Καρδίτσα. Η ομάδα της Θεσσαλίας προέρχεται από πολύ βαριά ήττα από τον Εθνικό και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, “δένοντας” παράλληλα την πρώτη θέση στα πλέι άουτ. Η κόντρα που θα βρει θα είναι μεγάλη, αφού η Δόξα παίζει το τελευταίο της χαρτί για να διεκδικήσει την είσοδο της στα πλέι οφ. Προμηνύεται ένα πολύ δυνατό ματς με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες…

ΑΕΛ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όχι όμως και αγωνιστικά. Ο Ηρακλής που θα είναι εκτός δραματικού απροόπτου τρίτος στη βαθμολογία, προετοιμάζεται από τώρα για τα πλέι οφ και κόντρα στην υποβιβασμένη και αποδεκατισμένη ΑΕΛ θα προσπαθήσει να βρει τον απαραίτητο ρυθμό για τη συνέχεια. Χωρίς κόσμο το παιχνίδι στη Νεάπολη λόγω της τιμωρίας των “βυσσινί”.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΜΑΡΟΥΣΙ: Με μοναδικό κίνητρο πλέον το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού νικών στην Α2, το Περιστέρι υποδέχεται το Μαρούσι, στο άδειο λόγω τιμωρίας “Α. Παπανδρέου”. Οι γηπεδούχοι που έχουν ρεκόρ 27-1, είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί, με τους φιλοξενούμενους να έχουν βαθμολογικό κίνητρο, μιας και διεκδικούν την υψηλότερη δυνατή θέση στα μπαράζ σωτηρίας που σίγουρα θα πάρουν μέρος.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ – ΔΟΥΚΑΣ: Φιέστα… παραμονής στην Αγιά, καθώς ο Ερμής χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του και να κλείσει με απόλυτη επιτυχία την πρώτη του σεζόν στην Α2. Κόντρα στον υποβιβασμένο Δούκα, οι Θεσσαλοί έχουν τον πρώτο λόγο μιας και στηρίζουν πολλά και στη δυνατή τους έδρα η οποία ειδικά σήμερα αναμένεται κατάμεστη.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΨΥΧΙΚΟ: Χωρίς τον Μάριο Ματαλών που θα μείνει εκτός 12άδας για προληπτικούς λόγους, ο Απόλλωνας κοντράρεται με το Ψυχικό, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν από τώρα τις θέσεις τους. Οι Πατρινοί θα είναι σίγουρα 4οι και η προσοχή τους έχει ήδη στραφεί στα πλέι οφ, ενώ οι “σκίουροι” έσωσαν τη περασμένη αγωνιστική τη χρονιά με τη νίκη επί του Παπάγου και απλά στοχεύουν στη κατάκτηση της υψηλότερης δυνατής θέσης.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Το βαθμολογικό ενδιαφέρον λείπει από το ματς της Τρίπολης, μιας και οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να τερματίσουν υψηλότερα από τη 14η θέση, οπότε θα έχουν μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Ο Χολαργός που θα είναι δεύτερος, είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και θέλει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και συγκεντρωμένος ενόψει των κρίσιμων τελικών ανόδου που ακολουθούν.

ΠΑΠΑΓΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ: “Κυανόλευκη” σύγκρουση στο “σαλούν”, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Πειραιώτες για να εξαντλήσουν τις έστω και λίγες πιθανότητες που τους έχουν απομείνει για είσοδο στη τελική πεντάδα και οι “στρατηγοί” για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τη 12η θέση που βρίσκονται τώρα με ορίζοντας τα πλέι άουτ που ακολουθούν.

 Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 29ης αγωνιστικής

Νεάπολη (κ.θ.) 17.00 ΑΕ Λάρισας-Ηρακλής Παφίλης-Ευφραιμίδης-Μαντήλας
Α. Παπανδρέου (κ.θ.) 17.00 Περιστέρι-Μαρούσι Ζακεστίδης-Αποστολίδης-Αναστασίου
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Χολαργός Διαμαντής-Λιότσιος-Λογοθέτης
Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Δούκας Κοτσιμπος-Κοϊμτζόγλου-Παπαγεωργίου
Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Δόξα Λευκάδας Συμεωνίδης-Λόρτος-Τζιοπάνος
Παπάγου 17.00 Παπάγου-Εθνικός Ψαριανός-Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος
Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Ψυχικό Παγώνης-Φακίτσας-Ξέρας
Καστοριά 17.00 Καστοριά-Αμύντας Καλογερόπουλος Λ.-Πιτσίλκας-Ζαχαρής

Βαθμολογία

1.Περιστέρι 55 (27-1)
—————————
2.Χολαργός 51 (23-5)
3.Ηρακλής 49 (21-7)
4.Απόλλων Πάτρας 47 (19-9)
5. ΑΣ Καστοριάς 44 (16-12)
————————————
6. Δόξα Λευκάδας 43 (15-13)
7. Εθνικός 43 (15-13)
8.Αμύντας 42 (14-14)
9.Ερμής Αγιάς 42 (14-14-1)
10.Ψυχικό 41 (13-15)
———————————
11.ΑΣ Παπαγου 39 (11-17)
12.ΑΣ Καρδίτσας 39 (11-17)
13.Μαρούσι 38 (10-18)
14.Αρκαδικός 36 (8-20)
—————————–
15.Δούκας 32 (4-24)
16.ΑΕ Λάρισας 31 (3-25)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected