Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρωταθλητής στην Αγγλία ο Άγιος Παντελεήμονας!

Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν o Άγιος Παντελεήμονας επικράτησε της AFC United FC με 4-2 και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην κατηγορία Middlesex County Football League.  

Όπως αναφέρει η gazzetta, η πρώτη ελληνική ομογενειακή ομάδα που μετέχει σε πρωτάθλημα της Αγγλίας στην παρθενική της χρονιά έδειξε τις άγριες διαθέσεις της. Με τη νίκη επί της AFC United FC εξασφάλισε την άνοδο της στην Premiership του Middlesex County Football League και σύντομα στο σήμα του συλλόγου θα προστεθεί ένα ακόμη αστέρι για να γιορταστεί η επιτυχία.

Ο Άγιος Παντελεήμονας (St. Panteleimon FC) ο οποίος ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, εκτός των άλλων επιτελεί κοινωνικό έργο!

Εμπνευστής του ποδοσφαιρικού συλλόγου ήταν ο Ναυπλιώτης ιερέας του Λονδίνου, Αναστάσιος Σαλαπάτας.

Το όραμα του ιερέα ιδρυτή του Αγίου Παντελεήμονα ήταν να χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο όπου θα φέρει πιο κοντά άνδρες, γυναίκες και παιδιά της ελληνορθόδοξης κοινότητας με έναν τρόπο πνευματικό, ουσιαστικό, αλλά και συνάμα διασκεδαστικό.

Τα χρώματα της ομάδας είναι μωβ (συμβολίζοντας την Βυζαντινή αυτοκρατορία), μπλε (συμβολίζοντας την Ελλάδα) και κίτρινα (συμβολίζοντας την Κύπρο), ενώ μότο του συλλόγου αποτελεί το «η πίστη πρώτα» με σαφή αναφορά στην χριστιανική πίστη, αλλά και την πίστη για νίκη εντός αγωνιστικού χώρου που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους ποδοσφαιριστές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected