Super League 1

Με… βοήθεια από Τουρκία θα μπει στους ισχυρούς της κλήρωσης του Champions League o ΠΑΟΚ!

Την παρουσία του στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ με τη νίκη στη Λεωφόρο. Ωστόσο, για να τοποθετηθεί στους ισχυρούς της κλήρωσης, θα χρειαστεί βοήθεια από το τουρκικό πρωτάθλημα.

Τη δεύτερη θέση στη φετινή Super League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, μετά τους τρεις βαθμούς που πήρε στη Λεωφόρο, με το επιβλητικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Έτσι, ο “Δικέφαλος” θα είναι παρών στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League της νέας σεζόν, και συγκεκριμένα στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Από του χρόνου, στο συγκεκριμένο γύρο θα συμμετέχουν έξι ομάδες. Μαζί με τον ΠΑΟΚ, εισιτήριο σφράγισαν την Κυριακή τόσο η Βασιλεία, ως δευτεραθλήτρια Ελβετίας, όσο και ο Άγιαξ, ως δευτεραθλητής Ολλανδίας. Οι δυο τους θα είναι σίγουρα ισχυροί, αφού οι δευτεραθλήτριες Τουρκίας, Τσεχίας και Αυστρίας, που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν μπορούν να τους εκτοπίσουν.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν έχει σιγουρέψει ότι θα βρεθεί στους ισχυρούς, έχοντας 29.500 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA. Κι αν η Στουρμ Γκρατς, που πιθανότατα θα είναι δεύτερη στην Αυστρία, και η Σλάβια Πράγας ή η Σίγκμα Όλομουτς, που θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση στην Τσεχία, έχουν πολύ λιγότερους βαθμούς από το “Δικέφαλο”, δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχύσει το ίδιο και με τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας.

Προς το παρόν, σε αυτή τη θέση βρίσκεται η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, γεγονός που εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς, αφού η ομάδα των Αρντά Τουράν, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, Εμρέ Μπελόζογλου, αλλά και του “δικού” μας Στέφανο Ναπολεόνι, έχει χαμηλή βαθμολογία. Για την ολοκλήρωση του τουρκικού πρωταθλήματος απομένουν τρεις αγωνιστικές και στην κορυφή επικρατεί… χαμός, αφού η δεύτερη θέση “παίζεται” μεταξύ τεσσάρων ομάδων, της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, της πρωτοπόρου Γαλατάσαραϊ και των Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας, που ακολουθούν.

Όπως αναφέρει το Sport24, για να είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ, θέλει δεύτερη είτε την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (8.500 βαθμοί) είτε τη Φενέρμπαχτσε (23.500 βαθμοί). Αντιθέτως, με δεύτερη την Μπεσίκτας (57.000 βαθμοί) ή τη Γαλατάσαραϊ (29.500 βαθμοί), ο ΠΑΟΚ θα πέσει στους αδύναμους. Με τη Γαλατά, παρά το γεγονός ότι έχουν τους ίδιους βαθμούς, υπερτερεί η τουρκική ομάδα, λόγω καλύτερης βαθμολογίας της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα.

Το να είναι ο ΠΑΟΚ ισχυρός στο συγκεκριμένο γύρο της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού αν προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, ό,τι και να γίνει στη συνέχεια, θα βρίσκεται σίγουρα το Σεπτέμβριο σε φάση ομίλων, είτε του Champions League είτε του Europa League. Αυτό θα ισχύσει για πρώτη φορά από του χρόνου, αφού οι τέσσερις ομάδες που θα αποκλειστούν στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, θα συνεχίσουν απευθείας στους ομίλους του Europa League, και όχι στα playoffs της ίδιας διοργάνωσης.

Δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του 2ου προκριματικού γύρου:

ΙΣΧΥΡΟΙ
Βασιλεία (Ελβετία) 71.000
Άγιαξ (Ολλανδία) 53.500
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 29.500

ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 8.500 *
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 7.500 *
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 6.470 *

* Δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Η βαθμολογία στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του:

1. Γαλατάσαραϊ 66

2. Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ 65

3. Φενέρμπαχτσε 63

4. Μπεσίκτας 62

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected