Κατηγορίες
Αθλήματα

Με δύο αθλητές η συμμετοχή του Α.Σ. ΑμεΑ “Εν Σώματι Υγιεί’ Βέροιας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2018

Με τη συμμετοχή 103 αθλητών και αθλητριών (αριθμός ρεκόρ), από 19 σωματεία απ όλη την Ελλάδα, διεξάγεται από αύριο έως και τις 8 Μαΐου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia* 2018.

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του αθλήματος που έχει χαρίσει στην Ελλάδα τέσσερα μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα φιλοξενηθεί στο Kλειστό Γυμν/ριο «Γ. Στεφανόπουλος» (πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας), που διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

*Το Boccia είναι ένα αμιγώς ΠαραΟλυμπιακό άθλημα ακρίβειας, τακτικής και ελέγχου κινήσεων και αγωνίζονται αθλητές με σοβαρές νευρομυικές αναπηρίες ή εγκεφαλική παράλυση που βρίσκονται αμαξίδιο. Οι αθλητές χωρίζονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με την βαρύτητα και το είδος της αναπηρίας τους.

Το Α.Σ. ΑμεΑ “Εν Σώματι Υγιεί’ Βέροιας θα συμμετέχει με δύο αθλητές αυτή τη φορά, τον Διαμαντόπουλο Γεώργιο (Kατ. BC2) και τον Ντουμανόπουλο Νικόλαο (Κατ. BC4), που θα αγωνιστούν στο ατομικό της κατηγορίας τους. Για τον Γιώργο είναι η δεύτερη συμμετοχή του, αφού πέρυσι στην παρθενική του εμφάνιση, κατετάγη 31ος στους 39 συμμετέχοντες με 1 νίκη και 2 ήττες στον όμιλο. Για τον Νίκο είναι η πρώτη του συμμετοχή, αφού πέρυσι δε μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω της συμμετοχής τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Την αποστολή συμπληρώνουν οι συνοδοί των αθλητών και ο προπονητής της ομάδος κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος.

Το πρόγραμμα αγώνων των αθλητών :

Κατ. BC2 // Στ’ Όμιλος

1. Διαμαντόπουλος – Ντουλμπέρη (Πύρρος Ιωαννίνων) Παρασκευή 4/5 19.00
2. Διαμαντόπουλος – Βολάνης (Αρίων Χανίων) Σάββατο 5/5 13.00
3. Διαμαντόπουλος – Ντέντα (Α.Σ.Α.Χ.) Σάββατο 5/5 15.00
*Προκρίνονται στην επόμενη φάση (16) οι πρώτοι των 9 ομίλων και οι 7 καλύτεροι επόμενοι αθλητές

Κατ. BC4 // Δ’ Όμιλος

1. Ντουμανόπουλος – Κατσώνης (Α.Σ.Α.Χ.) Σάββατο 5/5 17.00
2. Ντουμανόπουλος – Δημητροπούλου (Τυρταίος) Σάββατο 5/5 19.00
3. Ντουμανόπουλος – Φινίνης (Καστελλάνοι) Κυριακή 6/5 15.30
*Προκρίνονται στα προημιτελικά οι πρώτοι των 5 ομίλων και οι 3 καλύτεροι επόμενοι αθλητές

Ευχαριστήριο:

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την κ. Μπέκα Αθηνά, Λογοθεραπεύτρια, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Λογοθεραπείας “ΕνΣυναίσθηση” για την προμήθεια ομοιόμορφης εμφάνισης για τους αθλητές, προπονητές και εθελοντές που απαρτίζουν την ομάδα Boccia του σωματείου μας για την αγωνιστική χρονιά 2018.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected