Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Απίστευτη επίδοση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Ολοκλήρωσε τη σεζόν με το απόλυτο νικών!

Η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης το απόγευμα του Σαββάτου, με τη νίκη της επί της ΑΕ Ξάνθης, έγραψε ιστορία σε πολλαπλό επίπεδο, αφού δεν έγινε μόνο η μοναδική πρωταθλήτρια με το απόλυτο των νικών στην ΕΠΣ Ξάνθης, αλλά πιθανότατα από μια πρώτη έρευνα να είναι και η μοναδική για τη φετινή σεζόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από την αρχή της φετινής σεζόν, η διοικούσα επιτροπή και ο πρόεδρος της Ασπίδας, Απόστολος Πασλάκης, είχαν θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επάνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο επιτεύχθηκε αυτός ο στόχος είναι ξεχωριστός και βάζει την Ασπίδα για άλλη μια φορά στο «πάνθεον» του Ξανθιώτικου Ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το thrakisports, έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της ΕΠΣ Ξάνθης που κατέκτησε το πρωτάθλημα όχι απλά αήττητη, αλλά με το απόλυτο των νικών (26 στις 26), μετά και τη σημερινή νίκη της επί της ΑΕ Ξάνθης.

Βέβαια, τα επιτεύγματα της Ασπίδας δε σταματούν εκεί, αφού σύμφωνα και με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και τις βαθμολογίες έως τώρα των πρωταθλημάτων σε άλλες Ενώσεις της Ελλάδος, η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά είναι η μοναδική που έχει καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια με 26 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (κρατάμε φυσικά μικρή επιφύλαξη).

Αήττητες ομάδες υπάρχουν αρκετές, και μερικά παραδείγματα αυτών είναι ο ΑΟ Υπάτου που στη Βοιωτία έχει 29 νίκες και μόλις μια ισοπαλία σε 30 αγώνες και θα ανέβει πανηγυρικά για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική, αλλά και ο ιστορικός Κανάρης, στην ΕΠΣ Χίου που σε 22 αγώνες μετρά 19 νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ η Θύελλα Καμαρίου στις Κυκλάδες τρέχει ένα σερί με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Καμία άλλη όμως, πλην της Ασπίδας, δεν έχει απολέσει ούτε έναν βαθμό στους φετινούς αγώνες της!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected