Basket

Αγκαλιά με την παραμονή η Καρδίτσα!

Τεράστια νίκη στην Καστοριά πέτυχε πριν λίγο ο ΑΣΚ για την 10η αγωνιστική της Α2 μπάσκετ που επαναλήφθηκε μετά από ένσταση που έκανε η ομάδα της Καρδίτσας και κέρδισε.

Όπως αναφέρει το karditsalive, η νίκη αυτή φέρνει την ομάδα της Καρδίτσας πάρα πολύ κοντά στην απευθείας παραμονή αφού απομένει ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τον αδιάφορο όμως βαθμολογικά Δούκα. Σε περίπτωση ήττας που είναι απευκταίο σενάριο η ομάδα του ΑΣΚ θα συμμετέχει στα Play Out έχοντας όμως το πλεονέκτημα έδρας.

Με πίστη για νίκη που θα τον έβαζε σε οριστική τροχιά απευθείας παραμονής στην κατηγορία μπήκε στο παιχνίδι ο ΑΣΚ στην Καστοριά. Με ένα γρήγορο 3-7 η ομάδα του Γ. Τζήμα πήρε προβάδισμα, οι γηπεδούχοι αντιστάθηκαν προσωρινά κάνοντας ένα σερί 5-0 αλλά έκτοτε το προβάδισμα ανήκε στον ΑΣΚ που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων που ήταν και το μεγαλύτερο στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ακόμα καλύτερα κύλησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τον ΑΣΚ να ανεβάζει με την έναρξή του την διαφορά στους 10 πόντους (16-26) αλλά τους γηπεδούχους να επιστρέφουν απειλητικά με ένα σερί 7-0 κάνοντας το 23-26. Με μικροξεσπάσματα των δύο ομάδων φθάσαμε στο 27-30 όπου ο ΑΣΚ πάτησε γκάζι ανεβάζοντας την διαφορά στο +12 (27-39) και κλείνοντας το ημίχρονο στο 29-43 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά.

Σε γενικές γραμμές ο ΑΣΚ ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στα σουτ δύο πόντων (15/20) ενώ στα τρίποντα είχε 3/12. Από την άλλοι οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι με 13/34 σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Μέτριο ποιοτικά το τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά λάθη και να είναι άστοχες στις προσπάθειες τους (3/14 και 4/14). Ωστόσο ο ΑΣΚ ανέβασε λίγο ακόμα την διαφορά πόντων (+16) με την ολοκλήρωσή του και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με μεγάλο πλεονέκτημα για τη νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΑΣΚ έκαναν σωστή διαχείριση της διαφοράς που είχαν φτιάξει στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα φθάνοντας στην τελική επικράτηση χωρίς δυσκολία με 53-69. Η Καστοριά μείωσε 51-63 150” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και πίεσε σε όλο το γήπεδο για να μειώσει ακόμα περισσότερο χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Εν κατακλείδι ο ΑΣΚ ήταν καλύτερος τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και πήρε αυτό που άξιζε και το οποίο δικαιούνταν άλλωστε από το πρώτο παιχνίδι των ομάδων που έληξε άδοξα με ένα διαιτητικό σφάλμα των διαιτητών.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-43, 37-53, 53-69

Το πρόγραμμα της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής:

Γ.Σ. Αμαρουσίου – Α.Ε. Λάρισας
Αμύντας – Γ.Σ. Περιστερίου
Ηρακλής – Αρκαδικός
Α.Ε. Χολαργού – Ερμής Αγιάς
Α.Σ.Ε. Δούκα – Α.Σ. Καρδίτσας
Δόξα Λευκάδας – Παπάγου
Εθνικός – Απόλλων Πάτρας
Α.Ε. Ψυχικού – Καστοριά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected