Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο “μάγος” Λοτσιανίνιο αρχίζει ήδη και χτίζει τον μύθο του! (vid)

Τον φωνάζουν Λουτσιανίνιο και καλό θα είναι να συγκρατήσετε το όνομα του…

Όπως αναφέρει το football-academies, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι που ζει στην πόλη Πάλμας, πρωτεύουσα της πολιτείας Τοκαντίν, στην «καρδιά» της Βραζιλίας και θεωρείται από τα σημαντικότερα ταλέντα του ποδοσφαίρου στην «χώρα της σάμπα».

Αγωνίζεται στις Ακαδημίες της Φλαμένγκο και ήδη έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο του, κάνοντας «μαγικά» με την «στρογγυλή θέα»…

Το ΑΠΕ ΜΠΕ εντόπισε τον Λουτσιάνο Αϊρες Μπουκάρ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, λίγο μετά το σχόλασμα και συνοδευόμενο από τον θείο του, Εντουάρντο Μπουκάρ, ο οποίος και έχει αναλάβει την εποπτεία του μικρού, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι ο πατέρας του δεν είναι λάτρης του παιχνιδιού.

«Κατ΄ αρχήν, εκ μέρους της οικογένειας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσεκτική προσέγγιση που κάνατε στο ζήτημα του Λουτσιανίνιο. Είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος και η προστασία από την έκθεση για ένα παιδί», μας είπε χαρακτηριστικά ο Εντουάρντο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λουτσιανίνιο, δείχνει ώριμος και με άποψη. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός πως τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του, δεν θεωρούν το ποδόσφαιρο αυτοσκοπό και απόλυτη προτεραιότητα. Ο πιτσιρικάς είναι μαθητής σε ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης των περίπου 250.000 κατοίκων, δεδομένου πως οι γονείς του διαθέτουν οικονομική ευχέρεια.

«Στόχος μου είναι να συνδυάσω την εκπαίδευση και το ποδόσφαιρο. Απαιτείται χρόνος και αφοσίωση», τονίζει ο εκκολαπτόμενος 13χρονος άσος και προσθέτει: «Η οπτική των γονέων μου για την ανασχόληση μου με το ποδόσφαιρο, διακρίνεται από ηρεμία. Δεν με πιέζουν και με υποστηρίζουν διαρκώς. Ομως μου έχουν ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητα αποτελούν οι σπουδές. Και έχουμε συμφωνήσει ότι αυτή είναι η προϋπόθεση για να παίζω ποδόσφαιρο».

Ο Λουτσιανίνιο, επελέγη από τους ειδικούς της Φλαμένγκο σε ηλικία επτά ετών και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο επαγγελματικής φύσης, πριν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Σ΄ αυτά τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε κάθε ηλικιακή κατηγορία με τα «χρώματα» της FlaPalmas F.C., όπως συνέβη και στο παγκόσμιο τουρνουά παίδων GO CUP, με παίκτες ηλικίας κάτω των 9, 10, 11 και 12 ετών.

«Από την πρώτη φορά που έκανα προπόνηση, κατάλαβα ότι θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Διαπίστωσα ότι σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας μου, είχα και έχω μία μεγαλύτερη ευκολία στο να κάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο», θυμάται ο Λουτσιανίνιο και προσθέτει: «Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι κάτι εξαιρετικό. Απολαμβάνω κάθε στιγμή της προπόνησης σε καθημερινή βάση. Είναι το μέσο για να δείχνω στον κόσμο το ταλέντο μου. Και ίσως μέσα απ΄ αυτό, καταφέρω να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την μπάλα»!

Κι όμως όταν τίθεται το ζήτημα ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο, διεθνούς επιπέδου, ο πιτσιρικάς αποδεικνύει την ωριμότητα του: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ξέρω ότι ο τρόπος που παίζω είναι αναγνωρίσιμος, αλλά αυτό οφείλεται στην σκληρή προπόνηση. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε μία ημέρα να μπορέσω να γίνω από τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου».

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην εμπεριέχει και …ολίγη από Ελλάδα. Στην αναφορά πως από την χώρα μας, πέρασαν ο Ριβάλντο και ο Ζιοβάνι, δύο από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους παίκτες της σύγχρονης εποχής, ο μικρός απαντά: «Ξέρω πολλά πράγματα για τον Ριβάλντο, γιατί βλέπω πολλούς ανθρώπους να μιλούν γι΄ αυτόν. Παρακολουθώ σε βίντεο αγώνες του. Επίσης, έχουμε συναντηθεί σε μία διοργάνωση στο Λονδίνο».

Οσον αφορά στο ποιόν παίκτη ξεχωρίζει, ο Λουτσιανίνιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια: «Τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το παιχνίδι μου μοιάζει με το δικό του. Μπορώ να σας πω, πως προπονούμαι πολύ σκληρά για να φτάσω κάποια ημέρα στο επίπεδο των Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ. Αυτήν την στιγμή, θεωρώ πως καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο Ρονάλντο».

Οπως κάθε παιδί της ηλικίας του, έτσι και ο Λουτσιανίνιο κάνει όνειρα: «Θέλω να γίνω σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Να κατακτήσω τίτλους εδώ στην Βραζιλία και μετά να παίξω σε έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό σύλλογο».

Σε λιγότερο από 40 ημέρες αρχίζει η μεγάλη γιορτή του ποδόσφαίρου. Από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, τα γήπεδα της Ρωσίας, θα φιλοξενήσουν το παγκόσμιο κύπελλο και όπως δισεκατομμύρια φίλαθλοι, έτσι και ο μικρός Λουτσιανίνιο θα παρακολουθήσει τους αγώνες, δεδομένου ότι θα έχει διακοπές από το σχολείο. Ποιές είναι οι προβλέψεις του 13χρονου μεσοεπιθετικού; «Νομίζω ότι εφέτος, το παγκόσμιο κύπελλο θα έλθει στην Βραζιλία. Διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο με εξαιρετικές μονάδες. Και φυσικά υπάρχει ο Νεϊμάρ»!

Ολοκληρώνοντας την επικοινωνία μας, με τον Λουτσιανίνιο, τού ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα στους συνομήλικους του που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Και ο μικρός ήταν απόλυτος: «Θα ήθελα να πω στα παιδιά της ηλικίας μου, να προπονούνται σκληρά, να μελετούν με πάθος και συγκέντρωση και να ονειρεύονται περισσότερο. Γιατί, είναι βέβαιο, ότι κάποτε θα έλθει η στιγμή του καθενός»…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected