Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κι όμως, ο Πλατινί παραδέχτηκε “μαγείρεμα” στο Μουντιάλ 1998!

Χωρίς κανέναν δισταγμό ο Μισέλ Πλατινί παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πως ούτε λίγο, ούτε πολύ, “μαγείρεψαν” την κλήρωση στο Μουντιάλ του 1998, ώστε να μην βρεθούν πριν τον τελικό Γαλλία και Βραζιλία.

Όπως αναφέρει το SDNA, ο πρώην πρόεδρος της FIFA και της UEFA, που ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας το 1998, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο «France Bleu Sport» ότι έγιναν… κολπάκια για να μην συναντηθούν η Βραζιλία με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία πριν τον τελικό του Παρισιού.

«Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε ένα μικρό… τρικ; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;», ανέφερε ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Όσο για το… κόλπο που έκαναν, ήταν να τοποθετηθούν η Βραζιλία και η Γαλλία στον πρώτο και τον τρίτο όμιλο αντίστοιχα, ώστε εφόσον καταλάμβαναν την 1η θέση, που ήταν και το πιθανότερο, να μη συναντηθούν πριν τον τελικό του Μουντιάλ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected