Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δύο μεγάλοι τελικοί απόψε σε Αγγλία και Γερμανία!

Σάββατο 19 Μαΐου σήμερα και οι φίλαθλοι του ποιοτικού ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απόψε τόσο τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας Μπάγερν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η αυλαία της σεζόν 2017-18 στην Αγγλία κλείνει απόψε (19:15), καθώς Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίθενται αντιμέτωπες στο «Wembley», στον 137ο τελικό του FA Cup.

Οι δύο φιναλίστ θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, κατά την οποία έμειναν πολύ πίσω στην Premier League από την πρωταθλήτρια Σίτι, η οποία κατέκτησε και το League Cup, ενώ δεν κατάφεραν να περάσουν τη φάση των «16» στο Champions League.

Η Γιουνάιτεντ θέλει τη νίκη για να φτάσει τους 13 τίτλους και να «πιάσει» την πολυνίκη Άρσεναλ στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ η Τσέλσι διεκδικεί το όγδοο Κύπελλο της ιστορίας της.

Οι «μπλε» στέφθηκαν για τελευταία φορά κυπελλούχοι Αγγλίας το 2012, ενώ πέρυσι ηττήθηκαν στον τελικό από την Άρσεναλ. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν το 2016 την κατάκτηση του τροπαίου, επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας στην παράταση.

Γερμανικός τελικός

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η ομάδα της Φρανκφούρτης φτάνει ως το τέλος της διαδρομής, μόνο που φέτος ελπίζει τα συναισθήματα να είναι τελείως διαφορετικά από πέρυσι. Όταν ηττήθηκε 2-1 από τη Μπορούσια Ντόρμουντ.

Πρόσωπο του τελικού, ο Νίκο Κόβατς. Ο αναμορφωτής και δημιουργός αυτής της ομάδας. Ο άνθρωπος που την επομένη της 19ης Μαϊου και του τελικού του Βερολίνου θα βγάλει τη φόρμα της Άιντραχτ και θα φορέσει αυτή της Μπάγερν Μονάχου. Ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Γιουπ Χάινκες, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής.

Ο 46χρονος Κροάτης τεχνικός με παρελθόν στον Βαυαρικό σύλλογο την περίοδο 2001-2003 ελπίζει ότι θα χαρίσει στην Άιντραχτ το 5ο Κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της κόντρα στην ομάδα που θα προπονεί τη νέα σεζόν, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Για τη Μπάγερν Μονάχου θα είναι ο 22ος τελικός DFB Pokal στην ιστορία της, έχοντας ήδη κατακτήσει το τρόπαιο 18 φορές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Η Άιντραχτ από την άλλη θα συμμετέχει για 8η φορά στον τελικό της διοργάνωσης μετρώντας τέσσερις κατακτήσεις και τρεις απώλειες, με πιο πρόσφατη την περυσινή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected