Κατηγορίες
Super League 1

Το σχέδιο του Υπουργού για 20 ομάδες στη Super League!

Ανατροπή δεδομένων σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της Super League για την επόμενη χρονιά φέρνει το πλάνο που σχεδιάζει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα», ο υφυπουργός αθλητισμού σχεδιάζει για τη νέα χρονιά πρωτάθλημα 20 ομάδων στη Super League, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα» ενόψει της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019-20 με τον διαχωρισμό της μεγάλης κατηγορίας σε Super League 1 και Super League 2.

Συγκεκριμένα, το πλάνο Βασιλειάδη ενόψει της νέας χρονιάς προβλέπει την παραμονή Κέρκυρας και Πλατανιά, αλλά και την άνοδο δύο επιπλέον ομάδων από τη Football League προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ομάδων.

Αυτές, σε πρώτη φάση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κατ’ αντιστοιχία, οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Super League 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Football League.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected