Διάφορα - Συνεργάτες

Ένα μεγάλο παιχνίδι απόψε στην εξέδρα του “Cafe στο 90′”!

Δύο από τις σημαντικότερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Ρεάλ και Λίβερπουλ) ζητούν μια ακόμη κούπα και το “Cafe στο 90′” είναι απόλυτα έτοιμο να υποδεχτεί απόψε (21.45) τους θαμώνες του!

Ποιος λέει πως κάθε τελικός δεν έχει τη δική του χάρη; Μόνο που ορισμένοι έχουν μεγαλύτερη. Ιδιαιτέρως αν έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Φερ΄ειπείν, ο φετινός ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου ξυπνάει ένα σωρό αναμνήσεις και μας υπενθυμίζει πως ορισμένες ομάδες έχουν αυτό το… κάτι που τις κάνει ιδιαίτερες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, απόψε (26/5) θα παρελάσουν 17 τρόπαια στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ. Από αυτά τα 12 τα έχε κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης και τα πέντε η Λίβερπουλ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ξεχωριστή συλλογή.

Για τους Μαδριλένους, αυτός είναι τρίτος συνεχόμενος τελικός και ευελπιστούν να φύγουν και πάλι νικητές. Στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης (από τότε δηλαδή που από Κύπελλο Πρωταθλητριών μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ), καμία ομάδα δεν έχει φτάσει στο τρεμπλ. Τελευταία ήταν η Μπάγερν (1974, 1975, 1976). Είτε στις τρεις διαδοχικές κατακτήσεις, είτε στις πέντε στο σύνολο, η ΟΥΕΦΑ πρόσφερε το αυθεντικό Κύπελλο. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Προσφέρει απλά ένα αντίγραφο σε πλήρη μορφή. Αρα, η Ρεάλ πάει για την πρώτη ολόκληρη ρέπλικα.

Οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που πήραν το τελευταίο αυθεντικό τρόπαιο το 2005. Οπότε δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα. Θέλουν να επιστρέψουν στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης ύστερα από 13 χρόνια και μία ημέρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected