Κατηγορίες
Basket

Συγκλονιστικός ο πρώτος τελικός του NBA! (vid)

Προβάδισμα με 1-0 στις νίκες πήραν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στους τελικούς των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ, κερδίζοντας στην παράταση με 124-114 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην «Oracle Arena».

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν συγκλονιστικός και οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το «μπρέικ», ωστόσο το τραγικό λάθος του Τζέι Αρ Σμιθ και η ψυχραιμία των «πολεμιστών» αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του ματς, η κανονική διάρκεια του οποίου έληξε 107-107.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι, εν συγκρίσει με τους «Καβς» που κατέρρευσαν, και κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους.

Ο Στεφ Κάρι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 29π., έχοντας επίσης εννέα ασίστ, έξι ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο, άλλους 26π. με εννέα ριμπάουντ, έξι ασίστ, τρία κοψίματα κι ένα κλέψιμο είχε ο Κέβιντ Ντουράντ, 24π. ο Κλέι Τόμπσον και 13π. με 11 ριμπάουντ, εννέα ασίστ, πέντε κλεψίματα και τρία κοψίματα ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Με καλάθι και φάουλ ο «βασιλιάς» έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, 104-102 με 50.8’’ να απομένουν, αλλά ο Ντουράντ με 2/2 βολές ισοφάρισε. Καλάθι και φάουλ είχαμε και από τον Κάρι, για το 107-106, πριν ο Τζορτζ Χιλ με 1/2 βολές διαμορφώσει το 107-107. Ακολούθησε το επικό λάθος του Σμιθ, με τον τελικό να οδηγείται στην παράταση και να ολοκληρώνεται με νίκη των πρωταθλητών, αλλά και αρκετή ένταση.

Ο Τζέιμς τελείωσε με 51π., οκτώ ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο, ο Κέβιν Λοβ με 21π. και 13 ριμπάουντ και ο Σμιθ με 10π., έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ. Ο Λάρι Νανς Τζ. συνείσφερε 9π. με 11 ριμπάουντ και ο Τζεφ Γκριν 7π. με πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected