Αθλήματα

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός!

O Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε ένα μεγάλο στοίχημα… Να κατακτήσει η ομάδα χάντμπολ το πρωτάθλημα στην παρθενική της εμφάνιση στην Handball Premier. Τα κατάφερε και μάλιστα με νταμπλ ο Ολυμπιακός! Νίκησε στον πέμπτο και τελευταίο τελικό την ΑΕΚ με 24-23 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο τελικός είχε άγρια ομορφιά στην αρχή και στο τέλος… και στο ενδιάμεσο μονόλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε πρωταγωνιστές τον Τσιλιμπάρη κάτω από τα γκολπόστ (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και τον Τζηρά.

Το γήπεδο έβραζε ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν απανωτά μείωνε η ΑΕΚ στο γκολ και οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά το τελευταίο γκολ του αγώνα (24-23) όταν η Ενωση μείωσε στα 20» ακολούθησε σύρραξη των παιχτών που άρχισε ένα σκληρό μαρκάρισμα. Ο Κρητικός και ο Βαμβακάς τιμωρήθηκαν με κόκκινες κάρτες, το ξύλο σταμάτησε, τα πνεύματα ηρέμησαν, καθαρίστηκε το παρκέ διότι κάποιοι οπαδοί σκέφτηκαν να… αδειάσουν τα χέρια τους από περιττά αντικείμενα και ο τελικός άρχισε και πάλι για να τελειώσει.

Η απονομή αυτή είναι από τις ιστορικότερες για τους «ερυθρόλευκους», καθώς πανηγυρίζουν τον πρώτο τους τίτλο σε ένα σπορ από το οποίο απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια.

η ανάλυση του ματς στο Sportime.gr

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected