Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με πεντάρα ξεκίνησε το φετινό Μουντιάλ! (vid)

Η Ρωσία ξεκίνησε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς διέλυσε τη Σαουδική Αραβία με 5-0 στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ έκανε η «οικοδέσποινα» Ρωσία. Επικράτησε εύκολα της αδύναμης Σαουδικής Αραβίας με 5-0 στο «Λουζνίκι» στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Οι Ρώσοι ήταν επιθετικοί από την αρχή του αγώνα και εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητά τους απέναντι σε μια ομάδα που αν και προσπάθησε, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τη διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μόλις στο 12′ ο Γκαζίνσκι άνοιξε το σκορ για τη Ρωσία που παρά το ισχυρό πλήγμα του τραυματισμού του Τζαγκόεφ, ο οποίος αποχώρησε στο μισάωρο με θλάση, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Τσερίσεφ σημείωσε το 2-0 με εκπληκτική ενέργεια σφραγιζοντας έτσι τη νίκη της Ρωσίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σαουδική Αραβία έδειξε αντίδραση, «πάτησε» την αντίπαλη περιοχή όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους.

Η Ρωσία συνέχισε επιθετικά απαλλαγμένη από το άγχος της πρεμιέρας και μπόρεσε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Τζιούμπα ένα λεπτο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (71′).

Στις καθυστερήσεις ο Τσερίσεφ με τρομερό γκολ, δεύτερο προσωπικό του, πέτυχε το 4-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε, επίσης στον έξτρα χρόνο, ο Γκολοβίν με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VAR που για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο τέθηκε σε εφαρμογή, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί καθώς δεν υπήρξαν δύσκολες αμφισβητούμενες φάσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=EQiawonz26o

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected