Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πολύ καλό ξεκίνημα με Πόουλσεν!

Με τη βοήθεια της τύχης και το χαμένο πέναλτι του Κουέβα, η Δανία βρήκε γκολ στην αντεπίθεση με τον Πόουλσεν στο 59’, επικράτησε 1-0 του Περού και άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τριάντα έξι χρόνια μετά την τελευταία τους συμμετοχή σε τελική φάση, οι «Ίνκας» ήταν εμφανώς ανώτεροι στο πρώτο 20λεπτο και απείλησαν σε τέσσερις περιπτώσεις, αλλά σταδιακά η Δανία ισορρόπησε το ματς.

Όπως αναφέρει το Sportime. ο τραυματισμός του Κβιστ δεν επηρέασε την ομάδα του Άγκε Χαρέιντε, η οποία έδειξε σφυγμό στο 39’ με το δυνατό σουτ του Σένε και στο 41’ με εκείνο του Ντιλέινι, προτού γίνει χρήση του VAR σε μαρκάρισμα του Πόουλσεν στον Κουέβα, δοθεί πέναλτι στο 45+1’ και περάσει ανεκμετάλλευτο από τον παίκτη που το κέρδισε.

Το κλάμα του Κουέβα και η στήριξη από τους συμπαίκτες του προμήνυαν ότι το Περού θα επανέλθει πιο δυναμικά, αλλά οι χαμένες ευκαιρίες στο 57’, το 61’, το 69’, το 79’ και το 84’ απέδειξαν ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Στον αντίποδα, με τη συμπλήρωση 59 λεπτών, ο Έρικσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας σε αντεπίθεση, έδωσε αριστερά στον Πόουλσεν, εκείνος πλάσαρε ιδανικά από πλάγια θέση και έδωσε το προβάδισμα στη Δανία.

Το Περού πάλεψε πολύ για την ισοφάριση, ήταν πολύ πιο απειλητικό καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Συνθέσεις

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Α. Ροντρίγκες, Τραούκο, Κουέβα, Φαρφάν (85’ Ρουιδίας), Τάπια (87’ Ακίνο), Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο, Γιοτούν, Φλόρες (62’ Γκερέρο).

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν (81’ Γιόργκενσεν), Κίερ, Λάρσεν, Κβιστ (36’ Σένε), Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο (67’ Μπρέθγουεϊτ), Ν. Γιόργκενσεν, Πόουλσεν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected