Basket

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός! (photos)

Ο “νόμος” του ΟΑΚΑ λοιπόν μίλησε και πάλι και ο Παναθηναϊκός κράτησε τα σκήπτρα του πρωταθλητή σε μια περιπετειώδη και αμφίρροπη σειρά.

Ο ΠΑΟ τελικά με 3-2 νίκες σε μια σειρά με δύο μπρέικ πήρε τον τίτλο απόλυτα δίκαια καθώς ο Ολυμπιακός άντεξε ένα ημίχρονο. Ο ΠΑΟ δεν έχει χάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ και διατήρησε την παράδοση με την έκρηξη στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος καθώς οι πράσινοι ήταν πολύ άστοχοι και στρεσαρισμένοι με 0/8τρ και 7 χαμένες βολές.

Στο δεύτερο όμως ημίχρονο όλα άλλαξαν.Ο ΠΑΟ μπήκε με τρομερή ενέργεια και τσαμπουκά. Αν και ο Καλάθης έμεινε ουσιαστικά εκτός αγώνα σε όλα τα επίπεδα φορτωμένος και με φάουλ,ο ΠΑΟ σκοράρισε 53π σο δεύτερο ημίχρονο αφού είχε 6/10τρ και βρήκε λύσεις με ατομικές προσπάθειες των Τζέιμς και Παππά.

Ο Ολυμπιακός με χτυπημένη την ρακέτα του από τα συνεχόμενα ντράιβ και φορτωμένος με φάουλ δεν είχε λύσεις και ενέργεια. Στην επίθεση αν και πάλι ήταν εξαιρετικοί Ρόμπερς και Μακ Λιν,δεν είχε εκτός του Πρίντεζη στο πρώτο μέρος πολλές επιλογες.

Πάντως το ματς κρίθηκε από το πάθος και την ενέργεια του ΠΑΟ στο β’ μέρος. Ο Παππάς έδωσε το έναυσμα με άμυνα και τσαμπουκά ξεσηκώνοντας την εξέδρα και δίνοντας τα εύκολα σουτάκια που σε ξεμπλοκάρουν.

Γκιστ και Σίνγκλετον με Θανάση Αντετοκούμπο ήταν πάνθηρες στην ρακέτα και έτσι δίκαια ο ΠΑΟ πήρε τον τίτλο και έσωσε την σεζόν σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που μένει χωρίς τίτλο για δύο χρόνια αν και πάλεψε την σειρά αφού στην αρχή ήταν αουστάιντερ βάση συνθηκών.

Ο Ολυμπιακός είχε 7/23τρ και κλειδί ήταν και τα 18 λάθη του.Τεράστια δουλειά ότι κέρδισε ο ΠΑΟ με 1ας(!) μόλις του Καλάθη και έβαλε 84π!

το φιλμ του αγώνα στο basketblog.gr

Δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 50-60, 84-70

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected