Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ομάδα με τα όλα της η Ιαπωνία, ξεκίνησε με το δεξί!

Υπέταξε την Κολομβία η Ιαπωνία, που πήρε τη νίκη και ξεκίνησε ιδανικά τη διοργάνωση. Το γκολ που χάρισε τη νίκη ο Οσάκο.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Κολομβία είχε διασύρει την Ιαπωνία με 4-1. Τέσσερα χρόνια μετά, στα γήπεδα της Ρωσίας, οι «σαμουράι» πήραν εκδίκηση και το έκαναν με… κρότο.

Επικράτησαν με 2-1 των Λατινοαμερικάνων βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα πλέον για την πρόκρισή στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως αναφέρει το onsports, οι Ασιάτες παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο αυτό που όλοι περίμεναν. Ταχύτατο ποδόσφαιρο, πίεση με ή χωρίς την μπάλα κάτι που μπλόκαρε τους Κολομβιανούς οι οποίοι φάνηκε ότι θα έχουν δύσκολο έργο με το «καλημέρα» του αγώνα.

Μόλις στο 6′ ο Καγκάβα άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, παράβαση που προκάλεσε και την αποβολή του Σάντσες με κόκκινη κάρτα καθώς βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Η Κολομβία αντέδρασε και ισοφάρισε με συρτό φάουλ του Κιντέρο που αιφνιδίασε τον Καβασίμα στο 39′. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Η Ιαπωνία στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο πίεσε αλλά κατάφερε να σκοράρει ξανά με κεφαλιά(!) του Οσάκο και να γράψει ιστορία.

Η νίκη της Ιαπωνίας ήταν η πρώτη ασιατικής ομάδας απέναντι σε αντίπαλο από την Λατινική Αμερική.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected