Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Ανσαριφάρντ έστειλε δεύτερη την Πορτογαλία!

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σκόραρε από την… άσπρη βούλα με την φανέλα της Εθνικής ομάδας του Ιράν αλλά δεν μπόρεσε να χαρίσει την πρόκριση στην χώρα του για την συνέχεια του Μουντιάλ.

Η Πορτογαλία βρέθηκε ενώπιον ακόμη και αποκλεισμού, αλλά τελικά ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) αποδείχθηκε «χρυσός», με τους Ίβηρες να παίρνουν την πρόκριση στους «16» ως δεύτεροι του Β’ ομίλου, που τους στέλνει πάνω στην Ουρουγουάη (1η Α’ ομίλου). Στην αναμέτρηση της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στο Σάρανσκ, ο Κουαρέσμα άνοιξε για την Πορτογαλία το σκορ στο 45΄ και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο (34χρ, 272 ημερών), παίρνοντας το… χρίσμα από τον Γιάχια Γκολμοχαμαντί, όταν είχε σκοράρει για το Ιράν απέναντι στο Μεξικό το 2006 (35χρ,, 84 ημερών).

Ωστόσο ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο Ταρεμί αστόχησε στο επόμενο λεπτό για το γκολ που θα έστελνε το Ιράν στους «16». Να σημειωθεί ότι στο 53΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αστοχήσει σε πένταλτι για την Πορτογαλία.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected