Κατηγορίες
Basket

Εξαιρετική εμφάνιση από την Εθνική μας και 5×5!

Το τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 άνοιξε για να… κλείσουν οι λογαριασμοί εν όψει του δεύτερου γύρου, με την Εθνική μας ομάδα να είναι εξαιρετική στο Ισραήλ και να φτάνει στο «5 στα 5».

Μια εθνική να την πιεις στο ποτήρι πέρασε “αέρα” από το Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ (96-78)του Οντέτ Κάτας, και πλησίασε ακόμα πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου μετέτρεψε σε περίπατο το (θεωρητικά) δυσκολότερο παιχνίδι του στην α’ προκριματική φάση και θα φτάσει στο 6/6 με μια ακόμα νίκη στην Εσθονία τη Δευτέρα στο φινάλε αυτής της φάσης. Κάτι που σημαίνει ότι η εθνική μας θα μπει στη δεύτερη προκριματική φάση με 4/4 (με τις ομάδες που θα τον ακολουθήσουν στην πρώτη τριάδα του ομίλου) και από εκεί και πέρα κόντρα σε Σερβία, Γερμανία και πιθανότατα Γεωργία θα χρειάζεται να περάσει ένα ακόμα αντίπαλο για να δώσει το παρών στο κορυφαίο παγκόσμιο μπασκετικό ραντεβού.

Με πλουραλισμό στην επίθεση (σκόραραν οι 10 από τους 12 παίκτες της ομάδας) και απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα, η ελληνική ομάδα ξεμπέρδεψε με εντυπωσιακό τρόπο από ένα “πονηρό” παιχνίδι και μάλιστα έχοντας σημαντικές απουσίες που η χρονική περίοδος (έχουν τελειώσει οι αγώνες της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος) δεν τις δικαιολογούσε. Αλλά αλίμονο εάν φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάει η εθνική τους παίκτες να παίξουν σε αυτήν. Αν είναι δυνατόν. Οσοι θέλουν είναι ευπρόσδεκτοι και πλέον είναι και θέμα προσωπικό του κάθε (διεθνή) παίκτη το να καταλάβει τι σημαίνει να παίζει με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και να μην βλέπει τους αγώνες ως αγγαρεία.

το φιλμ του αγώνα στο basketa.gr

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 42-49, 52-73, 78-96.

Ισραήλ (Κάτας):  Αλτίτ 6, Λέβι 7 (1), Μέκελ 4, Μένκο 4, Ζούσμαν 2, Μπεν Κιμόλ, Μπλατ 12 (2), Κοέν 21, Χάουελ 8, Λιμονάντ 4, Πνίνι (2), Τιμόρ.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 8 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Γιαννόπουλος 6 (2), Γκίκας 2, Μήτογλου 21 (2), Αθηναίου, Μπουρούσης 8, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης 17 (4/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Μάντζαρης 5 (1), Μαργαρίτης 8, Βασιλόπουλος 12 (2).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected