Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας

Σημαντικό στοιχείο για τα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας : ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ο αριθμός των ομάδων

Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν το πρώτο συμβούλιο της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2018/2019, όπου θα υπάρξει η πρώτη συζήτηση των μελών της Ένωσης για τα νέα πρωταθλήματα.

Από αυτό θα προκύψουν αρκετές ειδήσεις ωστόσο το πιο κυρίαρχο στοιχείο (το οποίο βεβαίως δεν αποτελεί είδηση αλλά προϊόν της προκήρυξης) είναι πως ο αριθμός των ομάδων σε Α και Β Ερασιτεχνική της σεζόν 2018/2019, δεν αλλάζει.

Και λέμε δεν μπορεί να αλλάξει καθώς η προκήρυξη προβλέπει πλέον πλήρωση των θέσεων για τα κενά που τυχόν θα δημιουργηθούν από ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή.

Στην Α Ερασιτεχνική, το πρωτάθλημα της σεζόν 2018/2019 θα ξεκινήσει με 16 ομάδες κι αν με το πέρας των δηλώσεων προκύψουν κενό ή κενά, τότε θα υπάρξει η σχετική αναπλήρωση είτε μέσω διαδικασίας μπαράζ των τρίτων των δύο ομίλων στης περσινής Α2 Ερασιτεχνικής είτε με απευθείας άνοδο (εφόσον υπάρξουν δύο κενές θέσεις) των ομάδων αυτών.

Αν κάποια ομάδα από αυτές δεν επιθυμεί να μετάσχει στη νέα Α Ερασιτεχνική, τότε το ερώτημα θα απευθυνθεί στην αμέσως επόμενη της βαθμολογίας κ.ο.κ. ούτως ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για τη διενέργεια της νέας Α Ερασιτεχνικής.

Μην ξεχνάμε πως με την απόφαση της Football League, η Βέροια υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα και τυπικά έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην Α Ερασιτεχνική, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αυτή τη στιγμή πως θα υπάρξουν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ένα τέτοιο εγχείρημα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν βεβαρημένα πρόστιμα αλλά και -6 βαθμούς με το “καλημέρα”…

Το ίδιο ισχύει και για τη Β Ερασιτεχνική, εκεί όπου ο αριθμός 22 δεν αλλάζει όπως και να χει, καθώς πρόθεση της Ένωσης είναι να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους των 11 ομάδων και μάλιστα με ένα σύστημα διεξαγωγής που θα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες για περισσότερα παιχνίδια.

Το σίγουρο είναι πως τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν αποκλειστικά από τις προκηρύξεις και όχι από κάποια δημοσιογραφική έρευνα και πως (επιτέλους) υπήρξε η πρόνοια για πρωταθλήματα με την ακριβής έννοια αυτών και όχι με χαρακτήρα τουρνουά όπως τα προηγούμενα χρόνια…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected