Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Σημεία των καιρών : Τρεις από τις τέσσερις ομάδες της Ηλείας σε κρίση!

“Σημάδια των καιρών”; Απαξίωση του ποδοσφαίρου σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό; Συνδυασμός με την οικονομική κρίση; Έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά;

Στην πραγματικότητα, λίγο από όλα τα παραπάνω, και με κατάληξη ότι από τις τέσσερις ομάδες του Νομού που (είναι να) μετέχουν στο προσεχές πρωτάθλημα της – Ερασιτεχνικής υπενθυμίζεται, εδώ και πέντε χρόνια – Γ’ Εθνικής, οι τρεις βρίσκονται “στον …αέρα”! Και μεταξύ αυτών, τόσο η μεγαλύτερη και ιστορικότερη (αυτή της πρωτεύουσας του Νομού), όσο κι η δεύτερη μεγαλύτερη και ιστορικότερη (αυτή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Νομού)!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του iliaoikonomia.gr

* ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Η αποχώρηση των περισσοτέρων από το διοικητικό σχήμα που “έτρεξε” την τελευταία διετία την ομάδα, επέφερε σημαντικό κενό. Κάποιοι εναπομείναντες, έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κινήσεις κι επαφές προσπαθώντας για λύση, αλλά πέραν του οικονομικού θέματος αυτό που μέχρι τώρα τους …μπλοκάρει είναι το οργανωτικό! Με την έννοια ότι, επιδιώκεται με μεγάλο βάρος στα δρώμενα, η εξεύρεση ανθρώπου (ή ανθρώπων) που θα αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς λειτουργίας. Κι όσο αυτός δεν βρίσκεται, τότε δεν προχωράει τίποτα (και πιθανόν να μην προχωρήσει και καθόλου τελικά)… Είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση, η οποία πάντως αν είναι να λυθεί πρέπει να λυθεί σχετικά άμεσα, αφού πλέον ο χρόνος πιέζει. Ενώ γενικότερα, το πολύ μειωμένο τα τελευταία χρόνια, ενδιαφέρον της μεγάλης μάζας του κόσμου του Πύργου για τον Πανηλειακό, είναι συνεχής ανασταλτικός παράγοντας.

* ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Η εξοντωτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ουσιαστικά κόβει τον δρόμο της ομάδας προς τη Football League, την οποία κέρδισε μέσα στα γήπεδα, με πανάξιο και πανηγυρικό τρόπο! Αφού, μην ξεχνάμε: Ο Αστέρας Αμαλιάδας, μέσα από μια πολύ μεγάλη πορεία, την μεγαλύτερη και ιστορικότερη γι’ αυτόν, πήρε αρχικά το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής στον όμιλο του, κι έπειτα πήρε μέσα στα γήπεδα και τη δεύτερη και προνομιούχο θέση ΑΝΟΔΟΥ στη Β’ Εθνική από τον δεύτερο όμιλο των πρωταθλητών της κατηγορίας στα μεταξύ τους δύσκολα μπαράζ!

Ως τώρα (μετά τις δικαστικές αποφάσεις της Ομοσμπνδίας), ο Αστέρας είναι τρίτος στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτος στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε παράλληλα είναι πρώτος επιλαχών. Για το αν θα κληθεί ο επιλαχών να καλύψει θέση που μπορεί να προκύψει, τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο! Μπορεί να μην προκύψει καθόλου (δυστυχώς αυτό είναι αρκετά πιθανό αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια στο να μετέχουν ομάδες, π.χ. τις αφήνουν να δηλώνουν και να ξεκινούν ακόμα και με μεγάλα χρέη, ή με πλήθος προσφυγών που εκκρεμούν σε βάρος τους), μπορεί και να προκύψει μεν αλλά τον Αύγουστο ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου κι όχι νωρίτερα.

Η ουσία αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο Αστέρας βρίσκεται στη Γ’ Εθνική και η «επόμενη μέρα» ήδη ξεκίνησε. Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε επείγουσα σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, για την Τετάρτη.

Πρέπει επίσης απαραίτητα να υπενθυμιστεί ότι στην απερχόμενη σεζόν ο επιχειρηματίας Θανάσης Παπαγεωργίου ήταν αυτός που αποτέλεσε το πλήρες στήριγμα της ομάδας. Είναι ο άνθρωπος που ηγήθηκε πέρυσι, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Αστέρα στην κορυφαία παρουσία, κατακτώντας τον πρώτο και τελευταίο εθνικό τίτλο της ιστορίας του. Και βέβαια, είναι ο άνθρωπος που σχεδόν μόνος του επωμίστηκε τα μεγάλα οικονομικά βάρη και την ευθύνη των επιλογών, βγάζοντας πέρα τη σεζόν, η αλήθεια είναι με μηδαμινή σχεδόν στήριξη από αλλού, παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν πολλά ακούγονταν για πολύπλευρη συμμετοχή και στήριξη. Οι αποφάσεις που θα λάβει από εδώ και πέρα, θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της ομάδας εφόσον δεν υπάρξουν άλλες βοήθειες…

* ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ: Κι ενώ αρχικά η περυσινή πρωταθλήτρια Ηλείας ετοιμαζόταν οργανωτικά ενόψει της νέας σεζόν που θα την βρει στη Γ’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δυο Γενικές Συνελεύσεις έβγαλαν προς τα έξω κλίμα αισιοδοξίας, έκτοτε η κατάσταση έχει “μπλοκάρει” πολύ! Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκλεγεί ακόμα το Δ.Σ. το οποίο θα αναλάβει να “τρέξει” την ομάδα και να ξεκινήσει τον σχεδιασμό!

Η αισιοδοξία και το θετικό κλίμα για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας σε εθνική κατηγορία, συνεχίζει να έχει δώσει τη θέση της στον σκεπτικισμό από μερίδα παραγόντων, με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί χρήματα κι έχει καταρτιστεί ο προϋπολογισμός, να εκφράζουν τελικά κάποιοι μεγάλη διστακτικότητα για το εγχείρημα (και να μην οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους)…

Αυτές τις μέρες γίνονται κάποιες νέες επαφές και “ζυμώσεις”. Αλλά βεβαίως όσο οι μέρες περνούν και δεν γίνονται τα τελικά βήματα προς τα εμπρός, σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν…

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες θα φανεί πλήρως αν συνεχιστεί ή όχι αυτή η προβληματική στασιμότητα στον σύλλογο. Μάλιστα, τελικά προγραμματίστηκε μια νέα συνέλευση (έστω άτυπη) για την Τρίτη, η οποία φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο περί της τελικής απόφασης για εξέλιξη που θα περιλαμβάνει τη λύση για συμμετοχή της ομάδας στην προσεχή Γ’ Εθνική ή όχι!

* ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Αποτελεί εξαίρεση στην προαναφερόμενη κατάσταση, αφού προεξάρχοντος του διοικητικού επικεφαλής των τελευταίων ετών Γιάννη Λέντζα (γιατρού, δημοτικού συμβούλου, και υποψήφιου δημάρχου στις προσεχείς εκλογές στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης) βρήκε γρήγορα λύσεις και με άμεσες κινήσεις ήδη σχεδόν ολοκληρώνει την ομάδα της νέας σεζόν! Μάλιστα, σε σχέση με την υπόλοιπη γενικότερη αδράνεια και “φτώχεια” που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό ως τώρα στον 5ο όμιλο, η ομάδα της Βουπρασίας δείχνει να έχει όλα τα φόντα για μια πολύ καλή πορεία (και υψηλών θέσεων, κι όχι απλά εξασφάλισης της παραμονής της).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected