Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε στον τελικό η Εθνική Γυναικών, της αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια!

Η Εθνική Γυναικών, αν και είχε από κοντά την Ολλανδία στο σκορ, δεν βρήκε επιθετικές λύσεις στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο της Βαρκελώνης.

Όπως αναφέρει το Sportime, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε δίκαια με 6-4 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, το τρίτο της στην ιστορία της διοργάνωσης.

Δυο γκολ στην κόντρα δέχθηκε η Εθνική ομάδα στο πρώτο οκτάλεπτο, αποτέλεσμα της ζώνης ανάμεσα που έπαιζε η Ολλανδία.

Αντιθέτως, η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας δεν ήταν πάντα καλή, όμως έπαιζε εξαιρετικά κάτω από τα γκολπόστ η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία «μάζεψε» τα λάθη πολλές φορές.

Μείωσε στην παίχτρια παραπάνω η Ελευθεριάδου στην πρώτη περίοδο και ισοφάρισε η Τσουκαλά (2-2) στη δεύτερη, αμφότερες στην παίκτρια παραπάνω, ενώ η Τσουκαλά απάντησε εκ νέου (3-3) στο γκολ της Μέχενς.

Οι Ολλανδές έβρισκαν πιο εύκολα τις λύσεις που ήθελαν στην επίθεση, διαμόρφωσαν το 5-3 στο 3:47 του γ’ οκταλέπτου και πλησίασαν στο τρόπαιο.

Η Ελλάδα έβγαζε άμυνες, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, δεδομένου ότι οι «οράνιε» έπαιζαν με τρεις παίκτριες στο τέρμα όταν αμύνονταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Έπειτα από περίπου 16 λεπτά, η «γαλανόλευκη» βρήκε δίχτυα και μείωσε σε 5-4, ωστόσο όταν η Φαν ντερ Σλοτ απάντησε, η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-1

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Ααρτς, Μέχενς 2, Χένεε 1, Φαν Ντερ Σλοτ 2, Γουλβς, Στόμφορστ 1, Ράγκχε, Σέβενιτς, Γιάουστρα, Κουλχάας, Φουρβελτ, Σλίκινγκ, Βίλεμς.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 2, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου, Ξενάκη, Σταματοπούλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected