Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
B ΕΠΣ Ημαθίας

Η “ακτινογραφία” του www.sportsup.gr στη Β Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας

Η αναδιάρθρωση που επιχειρεί από φέτος η ΕΠΣ Ημαθίας, έχει επιφέρει νέα δεδομένα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού.

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος της διοργανώτριας, να τονώσει το ενδιαφέρον και να δημιουργήσει τις βάσεις ώστε άπαντες (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές) να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο για να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που θα τους δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Είναι όμως τα πράγματα όπως τα περιγράφουμε; Μπορούμε να ελπίζουμε σε “βήματα εμπρός” ή τουλάχιστον μια βελτίωση όσον αφορά (εν αρχήν) τη θέληση των ομάδων και των προσώπων να συμμετέχουν;

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την προκήρυξη που εξέδωσε η ΕΠΣ Ημαθίας, το νέο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων (ο διαχωρισμός θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια), με play off και play out και μάλιστα αν κάποια εξ αυτών (ή κάποιες) δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε θα ανέλθουν κατηγορία ομάδες που τερμάτισαν από την τρίτη θέση της περσινής Β Ερασιτεχνικής και κάτω.

Το SportsUp έκανε το ρεπορτάζ και επιχειρεί να δώσει μια πρώτη εικόνα των 22 ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη νέα Β Ερασιτεχνική (αλλά και στο Κύπελλο Ημαθίας που ξεκινά στις 1/9), με έναρξη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά :

Νέα Γενεά Νικομήδειας : Έστω και την τελευταία στιγμή (μετά από τρεις ανεπιτυχείς Γενικές Συνελεύσεις), φαίνεται πως υπάρχει…φως στον ορίζοντα. Ο πρόεδρος Κώστας Παρασκευαΐδης βρήκε στο πρόσωπο του Λάζαρου Παπαδόπουλου τον άνθρωπο που θα μπορέσει να συσπειρώσει ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Έναρξη προετοιμασίας στις 6/8

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει ως ελεύθεροι (και έχουν ήδη ανακοινωθεί από άλλους συλλόγους), ωστόσο ο σύλλογος έχει μια σημαντική ιστορία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξει η επόμενη μέρα.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τους “οράνιε”, που ανήλθαν πολύ γρήγορα στα “σαλόνια” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ημαθία και εδραιώθηκαν στην Α1. Ωστόσο φέτος δεν φαίνεται να υπάρχει η βούληση για να οργανωθεί διοικητικά και αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει…σκοτάδι όσον αφορά τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ατρόμητος Διαβατού : Ισχύει το ίδιο με τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου. Ο υποβιβασμός των “κυανολεύκων” για πρώτη φορά μετά την ίδρυση τους επέφερε την αβεβαιότητα, που μέχρι στιγμής εδραιώνεται. Όμως, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως έστω και τελευταία στιγμή θα υπάρξει μια λύση και ο Ατρόμητος θα παλέψει για την επιστροφή του στα “μεγάλα σαλόνια”.

Δόξα Λιανοβεργίου : Ταχύτατα κινήθηκαν οι “κυανόλευκοι” το φετινό καλοκαίρι και οργανώθηκαν τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά. Προπονητής θα είναι ο Δημήτρης Αδαμίδης, ενώ συγκροτείται σιγά σιγά το ρόστερ που θα ξεκινήσει τις προσπάθειες του την επόμενη εβδομάδα.

Εθνικός Κλειδιού : Δυσοίωνα τα πράγματα στο “κυανόλευκο” στρατόπεδο. Οι τριταθλητές του πρώτου ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής αποχαιρέτησαν προπονητή (Δημήτρης Πρίντζιος) και αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές, δεν έχει βρεθεί η λύση για να αγωνιστεί ο Εθνικός τη νέα σεζόν.

Αλιάκμων Νησελίου : Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας, που θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν με ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια αλλά και με ανερχόμενους από τους Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας. H προετοιμασία ξεκίνησε την Τετάρτη, 1/8.

ΠΑΟ Παλατίτσια : Δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής η έναρξη της προετοιμασίας. Η αβεβαιότητα όμως δεν προκαλεί ανησυχία στους “πράσινους”, που ανέκαθεν έβρισκαν τη λύση έστω την τελευταία στιγμή και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παρουσιαστούν και πάλι μαχητικοί τη νέα σεζόν.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Ίδια περίπτωση με τον Εθνικό Κλειδιού αυτή στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο. Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν φαίνεται να υπάρχει η πρωτοβουλία για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Θύελλα Σταυρού : Χωρίς ανακατατάξεις και με την ίδια διοίκηση οι “πράσινοι” τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Μυλωνάς παραμένει στο πόστο του προπονητή και ήδη γίνονται κινήσεις για τη συγκρότηση του ρόστερ. Έναρξη της προετοιμασίας τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.

Ολυμπιακός Λουτρού : Έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία στον φιλόδοξο φέτος Ολυμπιακό, υπό τις οδηγίες του Σάκη Παγγούρα. Έχουν γίνει οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, έπονται κι άλλες.

ΑΕ Σχοινά : Δυναμικά κινείται στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα του Αλέξη Κατσάρα (επέστρεψε στον “κυανόλευκο” πάγκο), με αποκορύφωμα την προσθήκη του επί διετίας πρώτου σκόρερ στην Α2, Αντώνη Πιτσάβα. Η προετοιμασία ξεκίνησε την Τρίτη 31/7.

Αριστοτέλης Νάουσας : Με το… βλέμμα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία τους θα πορευτούν και τη νέα σεζόν οι “κυανόλευκοι”. Έναρξη προετοιμασίας 20/8

Ελπίδα Μονοσπίτων : Δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής η έναρξη της προετοιμασίας. Η αβεβαιότητα όμως δεν προκαλεί ανησυχία στους “πράσινους”, που ανέκαθεν έβρισκαν τη λύση έστω την τελευταία στιγμή και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παρουσιαστούν και πάλι μαχητικοί τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός Νάουσας : Σταθεροί στη φιλοσοφία τους οι διοικούντες των “ερυθρολεύκων”, που θα δώσουν βαρύτητα στο έμψυχο δυναμικό με τον μικρό μέσο όρο ηλικίας και ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής. Σε αναζήτηση προπονητή μέχρι στιγμής, έναρξη προετοιμασίας στις 13/8.

ΑΣ Πατρίδας : Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η νέα τάξη πραγμάτων στους “κιτρινόμαυρους”, κυρίως στη θέση του προπονητή μετά την αποχώρηση του Βασίλη Κατσούλη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη προετοιμασίας στις 20/8

Εθνικός Ράχης : Με την ίδια…συνταγή και φέτος οι “κυανόλευκοι”. Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Μάκης Γκίτσιος, έναρξη προετοιμασίας στις 13/8

ΑΕΠ Βέροιας : Ίδια φιλοσοφία, ίδια πρόσωπα στην ιστορική ομάδα των Ποντίων, που θα δώσει και φέτος βαρύτητα στην αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία του Στέφανου Γαϊτάνου. Έναρξη προετοιμασίας σήμερα Πέμπτη, 2/8

Λευκάδια : Με έντονο το τοπικό στοιχείο και χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου (πιθανή ημερομηνία 13/8) η προετοιμασία των “κυανολεύκων” που επιστρέφουν στη δεύτερη κατηγορία του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου. Παίκτης – προπονητής παραμένει ο Μάκης Μισαηλίδης.

ΑΣ Γιαννακοχωρίου : Από πολύ νωρίς οργανώθηκαν φέτος οι νεοφώτιστοι, με πρόεδρο πλέον τον Παναγιώτη Θεοδοσιάδη. Προπονητής παραμένει ο Στέργιος Τσίλκος, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 16/8.

ΠΑΟΚ Κουλούρας : Παραμένουν σταθεροί στη φιλοσοφία τους οι “ασπρόμαυροι”, παρά την άνοδο κατηγορίας, εμπιστευόμενοι βεβαίως τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Σχολής Ποδοσφαίρου. Έναρξη προετοιμασίας στις 8/8.

Αστέρας Τριποτάμου : Οι πρωταθλητές της Γ Ερασιτεχνικής έχουν ήδη βαλθεί να αποδείξουν πως δεν ήρθαν για…μείνουν! Έχουν ξεκινήσει δυναμικά τις μεταγραφικές τους κινήσεις, έχουν οργανωθεί διοικητικά και έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Μαραγκό. Έναρξη προετοιμασίας σήμερα Πέμπτη, 2/8

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected