Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Μεταγραφές

Στον ΑΟΚ ο Ραφαήλ Πέττας

Το “κόλπο γκρόσο” με την απόκτηση του Ραφαήλ Πέττα έκανε ο νεοφώτιστος στη Γ’ Εθνική ΑΟ Κατασταρίου, με το νεαρό άσσο να λέει τελικά το πολυπόθητο “ναι” στην πρόταση της ομάδας των Αλυκών και να την ενισχύει στο παρθενικό της “ταξίδι” στην 3η τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το ioniansports, ο 22χρονος άσσος βρισκόταν καιρό στο μεταγραφικό “στόχαστρο” της ζακυνθινής ομάδας, που έψαχνε τόσο την ενίσχυση του ντόπιου στοιχείου αλλά και στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας και με “παραστάσεις” από μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Τελικά μετά από ασφυκτικό “πρέσινγκ” εβδομάδων και ενώ υπήρχαν αρκετές προτάσεις εκτός νησιού από διάφορους συλλόγους της Γ’ Εθνικής, τελικός νικητής αναδείχτηκε ο Α.Ο.Κ που είχε τελικά όλο το “πακέτο” για να αποσπάσει τη θετική απάντηση του παίχτη. Η πρόταση ήταν αρκετά καλή στο οικονομικό κομμάτι αλλά ένα επιπλέον “συν” είναι ότι πρόκειται για ομάδα της γενέτειράς του.

Πρώτη επιλογή για τον ίδιο ήταν ξεκάθαρα να αγωνιστεί σε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ. Όμως οι προοπτικές που υπήρχαν δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να “κολλήσει” και να υπάρχει στασιμότητα τις τελευταίες ημέρες.

Οι άνθρωποι του Κατασταρίου και συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Τρουπιώτης περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για το “χτύπημα” και τελικά δικαιώθηκαν αποσπώντας τη θετική απάντηση του νεαρού μέσου, που αναμένεται άμεσα να μεταβεί στο Τρίκορφο Ναυπακτίας και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Νόλη. Ο βορειοελλαδίτης τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον Πέττα, από την κοινή τους πορεία στον ΑΠΣ Ζάκυνθος επί σειρά ετών.

Η ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία

Ο Ραφαήλ Πέττας γεννήθηκε στις 25/06/96 και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην ακαδημία του Στράτου Κουρούμαλου, για να πάρει το “βάπτισμα του πυρός” σε ηλικία 14 ετών στον Έσπερο. Σε ηλικία 15 ετών θα μεταπηδήσει στο “μεγάλο αδελφό” Ζακυνθιακό και την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου για δύο χρόνια.

Με τους γαλαζοπράσινους θα κατακτήσει το νταμπλ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Βασικός ποδοσφαιριστής του Ζακυνθιακού το 2014-2015 στην Γ΄ Εθνική κατηγορία με την ομάδα να τερματίζει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη μεγάλη ομάδα του νησιού τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, ζώντας το “όνειρο” της Β΄ Εθνικής τη σεζόν 2015-2016 με 22 συμμετοχές. Ο υποβιβασμός της Ζακύνθου και η συγχώνευση με το Ζακυνθιακό θα τον κρατήσουν στους κυανοκίτρινους για ένα ακόμη χρόνο.

Με τον ΑΠΣ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας κόντρα στη νυν ομάδα του τη σεζόν 2016-2017 και την εκ νέου άνοδο στη Γ΄ Εθνική, εκεί όπου θα αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα ματς, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το Καταστάρι είναι ο 4ος ποδοσφαιρικός του “σταθμός”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected