Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο απολογισμός του 1ου ορεινού διημέρου «Seli mountain running 23χλμ. & Vertical race 1χλμ.»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Αυγούστου, το ορεινό διήμερο event «Seli mountain running 23χλμ. & Vertical race 1χλμ.» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, που συνδιοργάνωσαν το τμήμα Αθλητισμού του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας, η Επιτροπή διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και με μεγάλη συμμετοχή, άνω των 500 δρομέων από όλη την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προδιαγραφές που είχαν τεθεί απ’ την επιτροπή συνδιοργάνωσης, καθώς και στις υψηλές απαιτήσεις των συμμετεχόντων, ενώ προσέφερε εντυπωσιακό θέαμα στους πολλούς επισκέπτες που κατέφτασαν απ’ όλη την Ελλάδα για να απολαύσουν παράλληλα, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής σ’ ένα αξέχαστο, ολοκληρωμένο διήμερο αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Ο άρτιος προγραμματισμός του αγωνιστικού τμήματος του διημέρου με την παροχή της κατάλληλης, προβλεπόμενης υποδομής, επισφράγισαν την επιτυχία θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες αντίστοιχες διοργανώσεις, στο μέλλον.

Το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου από τη βάση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού κέντρου Σελίου με δύο αγωνίσματα: τον αγώνα 5,5χλμ. ορεινής διαδρομής και το Vertical 1250μ. με κάθετη ανάβαση της κεντρικής πίστας του Χιονοδρομικού, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα υπόλοιπα τρία αγωνίσματα που περιελάμβαναν ειδικότερα: τον κεντρικό αγώνα των 23χλμ. μέσα στα μονοπάτια του Βερμίου με μεγάλες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις υψηλού βαθμού δυσκολίας για έμπειρους ορεινούς δρομείς, καθώς και τους παιδικούς αγώνες ανώμαλου δρόμου 1,3χλμ. για παιδιά Δημοτικού και 2,2χλμ. για παιδιά Γυμνασίου, εντός της περιοχής των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν και με την παρουσία τους απονέμοντας έπαθλα στους νικητές και νικήτριες των αγωνισμάτων, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας κ. Στέργιος Διαμάντης, η Διευθύντρια του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας κ. Αθανασία Γιαμουστάρη κλπ.

Το κυρίως αγωνιστικό μοτίβο του διήμερου προγράμματος διανθίστηκε με τουριστικές πινελιές, στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της φιλοξενίας, προσφέρθηκε υποδομή κατασκήνωσης σε αθλητές κι επισκέπτες δίπλα από την εκκίνηση, δωρεάν ανάβαση με τελεφερίκ για παρακολούθηση με πανοραμική θέα των αγώνων από ψηλά, ενώ οργανώθηκαν διάφορα events όπως πάρτυς και μπουφέδες με εκλεκτά εδέσματα.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected