Διάφορα - Οικονομία

Αναστάτωση με το ΚΕΑ Μαΐου. Πότε θα μπουν τα χρήματα

Οι 287.000 δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι στο “περίμενε”. Τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς ως είθισται από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Τα μηνύματα που φτάνουν στο dikaiologitika news από αναγνώστες είναι χιλιάδες. Οι δικαιούχοι καταγγέλλουν ότι τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν.

Προς το παρόν, ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους παράγοντες για κάποια εμπλοκή ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018, όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Ο κύριος Τάγαρης πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ δήλωσε : «Το λάθος για την μη πληρωμή του ΚΕΑ από το απόγευμα της Πέμπτης είναι της ΗΔΙΚΑ καθώς δεν είχε στείλει τις λίστες για πληρωμή. Στην ουσία η πληρωμή παρότι η απόφαση του Υπουργείου μιλάει για 25/5 μεταφέρθηκε για τις 26/5 άρα τα χρήματα θα είναι από σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στους λογαριασμούς».

Για την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το Α21 δήλωσε : «Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα μπορούν να γίνουν 10.000 αιτήσεις την ώρα, η πληρωμή θα γίνει τέλος Ιουνίου και θα ακολουθήσει η επόμενη τέλος Ιουλίου.

Πριν από λίγο σε πρωινή εκπομπή η κυρία Φωτίου δήλωσε ότι έως το βράδυ σήμερα θα μπουν τα χρήματα.

 

error: Protected