Super League 1

Ήττα στο πρώτο φιλικό για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την Φίτεσε στο πρώτο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους, αλλά και στο πρώτο του ενόψει της νέας σεζόν, δύο ημέρες μετά την άφιξή του στην χώρα για την προετοιμασία του.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια και τους Βούρο και Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά ήταν ο Μαρινάκης, ενώ αριστερά ήταν ο Λυμπεράκης. Τριάδα στα χάφ με Μεγιάδο Μπαλογιάννη και Ντε Γκούζμαν και στην επίθεση ξεκίνησαν οι Φαν Ντάινεν με τον Στάρτζεον και τον Καστάνιος στην κορυφή. Ο Φαν Ντάινεν έκανε μάλιστα και το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Η Φίτεσε έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ότι ήταν πιο έτοιμη, καθώς είχε ήδη δώσει φιλικά προετοιμασίας, ενώ ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της σε 20 περίπου ημέρες. Μετά από ένα ξεκίνημα δίχως φάσεις, οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο τέρματα μέσα σε 7 λεπτά. Ο Μάνχοφ «έγραψε» το 1-0 στο 10’ με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 17’, εκμεταλλευόμενος μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα του ΟΦΗ μετά από σουτ του Ντάσα και απόκρουση του Σωτηρίου.

Μετά το πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του ΟΦΗ έδειξαν πολύ καλύτερο πρόσωπο, με πολλά τρεξίματα, αλλαγές παιχνιδιού, μεγάλες μπαλιές και ωραίους συνδυασμούς στην επίθεση. Ο Καστάνιος «προειδοποίησε» στο 20’ με τακουνάκι που έφυγε άουτ, ο Φαν Ντάινεν προσπάθησε να μειώσει με σουτ ένα λεπτό αργότερα και ο Στάρτζεον μείωσε με κοντινό σουτ σε άδεια εστία στο 35’ μετά από του σουτ του Καστάνιος και την απόκρουση του Χάουβεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Νιόπλιας πραγματοποίησε 10 αλλαγές προκειμένου να δοκιμάσει νέα συστήματα και πρόσωπα. Ο Σηφάκης βρέθηκε στο τέρμα, Ουές, Διαμαντής, Πασαλίδης και Λυμπεράκης από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τους Κοροβέση, Νέιρα και Σελίμοβιτς στα χαφ. Στην επίθεση έπαιξαν οι Γρίβας, Νοικοκυράκης και Σαρδινέρο, με τον μόνο παίκτη που έμεινε στο ματς από το πρώτο ημίχρονο να είναι ο Λυμπεράκης.

Τα πρώτα λεπτά της «επανάληψης» ήταν αναγνωριστικά, με τις πολλές αλλαγές εκατέρωθεν να επηρεάζουν τον ρυθμό που είχε αποκτήσει το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια πήρε χρόνο και ο νεαρός Νόα Άφολτερ, που δοκιμάζεται στον ΟΦΗ και πέρασε στη θέση του Λυμπεράκη στο αριστερό άκρο της άμυνας, δείχνοντας καλά δείγματα.

Ένα σουτ του Κοροβέση στο 58’ που δεν βρήκε στόχο και ένα μακρινό πλασέ του Σελίμοβιτς στο 83’ ήταν οι δύο καλύτερες φάσεις του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ιδιαίτερα και το 2-1 να μένει έως το τέλος.

ΟΦΗ : Σωτηρία, Λυμπεράκης, Μαρινάκης, Στούρτζεον, Φαν Ντούινεν, Βούρος, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Καστάνιος, Ντε Γκουζμάν. Στο β΄μέρος μπήκαν οι: Σηφάκης, Ουές, Πασαλίδης, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Νοικοκυράκης, Σαρδινέρο, Γρίβας, Νέιρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected