Κατηγορίες
Super League 1

SoccerPlus.gr – Κινδυνεύουν επτά ομάδες!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού portal www.SoccerPlus.gr, η Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέπεμψε “SOS” για επτά ομάδες της Super League και τους έδωσε διορία μέχρι τις 21/08, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε θα αποφανθεί για το ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα και με ποιους όρους, να πάρουν μέρος σε αυτό.

Το SoccerPlus φέρνει στη δημοσιότητα τις ελλείψεις στους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν και των οποίων η τυχόν μη αδειοδότηση στις 21 Αυγούστου μπορεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα!

Οι ΠΑΕ με τις μικρές ελλείψεις

Μικρές είναι ελλείψεις στους φακέλους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή και κινδυνεύουν με πρόστιμο από πέντε έως 50.000 ευρώ, αλλά ακόμη κι αν δεν διευθετήσουν την εκκρεμότητα η παρουσία τους στο πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένη.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Βέροια η οποία επιπρόσθετα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε. Πάντως από τη Βέροια έγινε γνωστό ότι αργότερα εστάλη η εγγυητική επιστολή, άρα υπάρχει ανοιχτό μόνο το θέμα του προϋπολογισμού.

Οι πέντε ΠΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πέντε ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση που το ποσό που οφείλουν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κινδυνεύουν με ποινή που αρχίζει από αφαίρεση δέκα βαθμών και φτάνει έως τον υποβιβασμό. Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος, Άρης, ΟΦΗ που ήταν γνωστές μέχρι σήμερα αλλά και τον Πανθρακικό.

Με εξαίρεση την ΑΕΚ οι υπόλοιπες δεν έχουν καταθέσει ούτε εγγυητική επιστολή.

Κινδυνεύουν με αποβολή Κέρκυρα και Πλατανιάς!

Σε ποιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κέρκυρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μετοχική της σύνθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει στείλει προς έγκριση την μεταβίβαση του 30% των μετοχών σε φυσικό πρόσωπο το οποίο όμως δεν μπορεί από τα εισοδήματα που εμφανίζει να αποδείξει ότι μπορεί να αγοράσει τις μετοχές.

Αυτή η περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «βαρεία» και η ποινή που προβλέπεται είναι η αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο Πλατανιάς, τέλος, δεν έχει καταθέσει ούτε καν φάκελο!

Αδειοδότηση από την ΕΕΑ έχουν πάρει οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ. και Skoda Ξάνθη.

 

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected