Κατηγορίες
Super League 1

Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Super League 2020-21: Η “ακτινογραφία” του Βόλου

Η δεύτερη σεζόν του Βόλου ΝΠΣ στη Super League ήταν πετυχημένη από κάθε άποψη.

Μια ομάδα που δεν κινδύνεψε την πρώτη σεζόν της, στατιστικά στη δεύτερη αντιμετωπίζει δυσκολίες. ωστόσο ο Βόλος πήγε αρκετά καλύτερα και δεν αντιμετώπισε το σύνδρομο της δεύτερης σεζόν.

Σε όλους τους τομείς είχε θεαματική βελτίωση. Στην πρώτη σεζόν ήταν 11ος, φέτος τερμάτισε 7ος, πρώτος δηλαδή στα Playouts.

Πέρσι συγκέντρωσε 27 βαθμούς στην κανονική διάρκεια και φέτος 33. Πέρσι έκλεισε τα Playouts με 31 βαθμούς, ενώ φέτος έφτασε τους 43.

Επίσης πέρσι έκανε 18 ήττες, φέτος έπεσε στις 10.
Από το Μάρτιο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, όπου έχασε από τον Ατρόμητο έκανε επτά παιχνίδια χωρίς ήττα, ρεκόρ του στη διετή θητεία του.

Από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο σκόραρε σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια, ενώ από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο σκόραρε επίσης σε οκτώ εκτός έδρας! Επιδόσεις ρεκόρ και αυτές στην κατηγορία.

Η πορεία
Όπως ξεκίνησε την πρώτη σεζόν της στη Super League, ξεκίνησε και τη δεύτερη η ομάδα του Βόλου. Τότε είχε νικήσει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, τώρα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 2-0, εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή.

Από την πρώτη μέρα συζητήθηκε η απόδοση του Τάσου Δούβικα, που άνοιξε το σκορ και κέρδισε το πέναλτι στο δεύτερο γκολ.

Στη δεύτερη αγωνιστική χάνει στην έδρα του από τον Άρη 1-0 με ένα πέναλτι και αμέσως μετά υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, για να έλθουν ισόπαλοι 0-0.

Όταν όμως έρχεται αντίπαλος με ομάδες της περιφέρειας κάνει δύο νίκες. Πρώτα με 2-1 μέσα στη Λαμία, όπου ο Θανάσης Γκαραβέλης αποκρούει πέναλτι και ο Δουβίκας βάζει δύο γκολ, ενώ με το ίδιο σκορ νικά και τον ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή εντός έδρας.

Μπορεί να παίρνει σημαντική ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό, με τον Γκαραβέλη να πιάνει πάλι πέναλτι, αλλά αργεί να ξαναβρεί νίκη. Ωστόσο συμμετέχει σε παιχνίδια, όπου έρχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Χάνει από την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, αλλά ισοφαρίζει με το Δουβίκα, παίζοντας με 10 παίκτες. Με τον ΟΦΗ όμως όχι μόνο δεν ισοφαρίζει αλλά χάνει και 4-1.

Ακολουθεί θρίλερ στη Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα να προηγείται με 3-0 ως το 60’, αλλά το Βόλο να ισοφαρίζει σε 3-3, αφού ο Γκαραβέλης αποκρούει και τρίτο πέναλτι στο πρωτάθλημα!

Με την είσοδο του Δεκεμβρίου, ο Βόλος κάνει την πρώτη ήττα εκτός έδρας, από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο. Κλείνει το 2020 και τον πρώτο γύρο με τρεις ακόμα ισοπαλίες. Φτάνει τις επτά συνολικά, ενώ έχει ακόμα τρεις νίκες και τρεις ήττες. Είναι ένα βαθμό μακριά από την πρώτη εξάδα.

Ο δεύτερος γύρος ξεκινά με νίκη επί του Ατρομήτου, μετά από οκτώ παιχνίδια χωρίς «τρίποντο». Χάνει στη Θεσσαλονίκη δύο φορές, και φέρνει ισοπαλία στην έδρα του με τη Λαμία.

Σε 17 αγωνιστικές είναι όγδοος, αλλά τέσσερις βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης. Κάπου εκεί αρχίζει να κρίνεται η εξάδα, αφού ο Αστέρας κάνει νίκες, ενώ ο Βόλος ποικιλία αποτελεσμάτων, κερδίζοντας έξω και χάνοντας μέσα!

Όταν φτάνει να υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στις 7 Φεβρουαρίου, είναι πια εννέα βαθμούς πίσω του. Ο Αστέρας νικά στο Βόλο και πλέον η εξάδα δεν αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για το Βόλο. Νικώντας τον ΟΦΗ εκτός και τον Απόλλωνα εντός έδρας απομακρύνεται πολύ και από τις τελευταίες θέσεις, όπου οι ομάδες εκεί έχουν αρχίσει αντεπίθεση.

Νικά την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική και μπαίνει πρώτος στα Playouts με 33 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 31 και οι επόμενες ομάδες 28.

Πλέον η ομάδα του Βόλου συμμετέχει σε μια μάχη που γίνεται πίσω του, αλλά δεν χάνει από καμία ομάδα, από αυτές που δίνουν αγώνα παραμονής.

Νικά Παναιτωλικό και ΑΕΛ και φέρνει τέσσερις ισοπαλίες. Κάνει ήττα μόνο στο τελευταίο παιχνίδι στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και τερματίζει πρώτος στα Playouts έξι βαθμούς μακριά από τον Ατρόμητο.

Ο προπονητής
Ο Βόλος επέμεινε στην ισπανική αγορά προπονητών, με την πρόσληψη του Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ.

Ο 38χρονος Μαδριλένος έδειξε να προσαρμόζεται γρήγορα και στα παιχνίδια αυτό είχε την αντανάκλασή του.

Στις 19 Απριλίου, τρία παιχνίδια πριν το τέλος της σεζόν, ο Βόλος έλυσε τη συνεργασία του με τον Άνχελ Λόπεθ και έκλεισε τη σεζόν με το συνεργάτη του Κώστα Μπράτσο σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή.

Η ταυτότητα της σεζόν
Αγώνες: 33
Νίκες: 10
Ισοπαλίες: 13
Ήττες: 10
Τέρματα: 34-37
Παίκτες που χρησιμοποίησε: 29
Παίκτες που σκόραραν: 15

Οι συμμετοχές:
Φράνκο Φεράρι (Α) 31
Νταν Ριένστρα (Α) 31
Αναστάσιος Δουβίκας (Ε) 30
Νίκολας Μαρτίνες (Μ) 29
Χούλιαν Μπαρτόλο (Μ) 29
Χουάν Περέα (Ε) 29
Σαλβαδόρ Σάντσες (Α) 26
Γεράσιμος Μήτογλου (Α) 22
Ζαν Μπαριέντος (Μ) 22
Γιάννης Κιάκος (Α) 21
Σωτήρης Νίνης (Μ) 21
Μπόρις Κλέιμαν (Τ) 20
Λαουτάρο Γκρίλο (Α) 18
Αναστάσιος Τσοκάνης (Μ) 18
Αντώνης Ντεντάκης (Α) 17
Σέρχιο Τέκιο (Α) 17
Ροντρίγκο Κολόμπο (Α) 14
Ρενάτο Σάντος (Ε) 13
Θανάσης Γκαραβέλης (Τ) 12
Αμρ Ουάρντα (Μ) 10
Αναστάσιος Κρητικός (Ε) 10
Αλμπέρτο Μπουένο (Ε) 9
Ίκερ Γκουαροτσένα (Ε) 7
Στέργιος Δημόπουλος (Α) 4
Έρικ Γέντριτσεκ (Ε) 4
Παύλος Λογαράς (Α) 2
Γιώργος Μπάλλας (Ε) 2
Συμεών Παπαδόπουλος (Τ) 1
Ντάρντο Μίλοκ (Μ) 1

Οι σκόρερ:
11 γκολ: Αναστάσιος Δουβίκας
3 γκολ: Ζαν Μπαριέντος, Χούλιαν Μπαρτόλο, Χουάν Περέα
2 γκολ: Αμρ Ουάρντα, Νταν Ριένστρα, Αλμπέρτο Μπουένο
1 γκολ: Φράνκο Φεράρι, Σαλβαδόρ Σάντσες, Ροντρίγκο Κολόμπο, Γεράσιμος Μήτογλου, Γιάννης Κιάκος, Στέργιος Δημόπουλος, Λαουτάρο Γκρίλο, Αναστάσιος Κρητικός

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected