Με θετικό πρόσημο συνέχισε τα φιλικά προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 2-1 της Αλ Τααβούν στο Τίλε της Ολλανδίας. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν καλό πρόσωπο σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, με τους Πνευμονίδη, Στρεφέτσα και Ροντινέι να ξεχωρίζουν και τον Λιατσικούρα να δίνει πολύτιμες βοήθειες στον άξονα.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε δυναμικά και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Ροντινέι έκανε ιδανική σέντρα από τα δεξιά και ο Πνευμονίδης, με ωραίο ξεπέταγμα στην καρδιά της άμυνας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τους Νασιμέντο και Γιαζίτζι να απειλούν και τον Ροντινέι να συνεχίζει τις επικίνδυνες προωθήσεις.
Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 47’ με τον Στρεφέτσα να σκοράρει έπειτα από φάση διαρκείας και δοκάρι του Πνευμονίδη. Ο ίδιος έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ στο 49’ ο Μπότης χρειάστηκε την αμυντική συνδρομή του Πνευμονίδη για να αποτραπεί το 1-2.
Η Αλ Τααβούν μείωσε στο 51’ με τον Μαρτίνες, σε φάση που προηγήθηκε πιθανό φάουλ στον Βέζο, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα ως το φινάλε, χάρη και στις αποκρούσεις του αντίπαλου γκολκίπερ σε τελικές των Μασούρα, Νασιμέντο και Στρεφέτσα.
Ο Πνευμονίδης αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, με σημαντική προσφορά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Επόμενο φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, αύριο Σάββατο 9/8 και ώρα 16.30 με αντίπαλο τη γερμανική Ουνιόν Βερολίνου.
Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Χοσέ Μεντιλίμπαρ) : Μπότης, Ορτέγα, Πιρόλα, Βέζο, Ροντινέι, Σιπιόνι, Λιατσικούρας (63’ Ντάνι Γκαρθία), Νασιμέντο, Στρεφέτσα, Πνευμονίδης (63’ Μασούρας), Γιαζίτζι