Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 1-2

Εξαιρετικό παιχνίδι στο Ροδοχώρι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιξαν εξίσου για τη νίκη.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν αποτελεί είδηση πως νίκησε η Ποντιακή Νεολαία Αράχου, πόσο μάλλον το έπραξε με γκολ του Μάριου Αργυρόπουλου! Ο νεαρός επιθετικός, που σκοράρει κατά ριπάς στον δεύτερο γύρο (έφτασε ήδη τα 26 στο πρωτάθλημα και “απειλεί” τον Δημήτρη Καφέ που έχει 27 στη δεύτερη θέση), ο οποίος με δικό του τέρμα στο 90+3′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτό ήταν η 7η νίκη για την ομάδα του Χρήστου Παναγιωτίδη στα τελευταία 8 παιχνίδια, διαγράφοντας πορεία…πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο, θυμίζοντας βεβαίως την περσινή εξαιρετική πορεία παρά το γεγονός πως ήταν νεοφώτιστη.

Για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου από την άλλη πλευρά, η σημερινή ήττα ήταν η τέταρτηη εντός και πλέον ο στόχος της 4ης θέσης απομακρύνεται αισθητά καθώς η διαφορά από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος) αυξήθηκε στους 5 βαθμούς. Μάλιστα, “κινδυνεύει” και η παραμονή στην 5η θέση, μιας και η διαφορά από τον ΓΑΣ Κοπανού μειώθηκε στους δύο.

Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση, τα τρία γκολ αλλά και οι πάνω από 10 ευκαιρίες εκατέρωθεν, αποζημίωσαν τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Ροδοχωρίου. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι ιδιαίτερα…δραστήριοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν με πλαγιοκοπήσεις κυρίως να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ, ωστόσο δύο ήταν οι σπουδαίες ευκαιρίες που σημειώθηκαν στο διάστημα αυτό, αρχικά με τον Αργυρόπουλο που επιχείρησε το σουτ από τα πλάγια και απέκρουσε ο Καζεπίδης και έπειτα ο Παρθενόπουλος για τον ΓΑΣ, που έκανε το κάτι παραπάνω στο ύψος του πέναλτι και δεν πλάσαρε έγκαιρα τον Γιαβάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Κοτζαχρήστος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαγγίζης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παπακωνσταντίνου για τους Πόντιους, δεν κατάφερε σε κενή ουσιαστικά εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 58′ σημειώθηκε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης, όταν ο Μπεκτάς βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Το γκολ των “μπλαουγκράνα” ανάγκασε τον Δημήτρη Χαλκιά να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και ο νεοεισελθών Βούλγαρης ήταν ο πρωταγωνιστής σε δύο συνεχόμενες φάσεις (68′-69′), με τη δεύτερη να είναι και η ισοφάριση για τον ΓΑΣ.

Αρχικά ο νεαρός επιθετικός είχε μεγάλη ευκαιρία να πλασάρει αλλά το σουτ από τα δύο μέτρα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιαβάσης, ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση, σούταρε δυνατά, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία.

Στο 71ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Ορέστη Παπακωνσταντίνου, που τραυματίστηκε και αποχώρησε (αρχικά φάνηκε να είναι κάτι σοβαρό αλλά τελικά γλίτωσε τα χειρότερα) ενώ στο 79′ ο ΓΑΣ λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή αλλά ο Μαγγίζης σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Την τελευταία λέξη όμως στη σημερινή αναμέτρηση είπε ο…συνήθης ύποπτος Μάριος Αργυρόπουλος, ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά από λάθος εκτίμηση της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καζεπίδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Χαλατζιούκα και Νησελίτη

Συνθέσεις

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Καζεπίδης, Τσίπης, Τενεκετζή (64′ λ.τ. Τάσο), Κοτζαχρήστος, Μωυσίδης (64′ Βούλγαρης), Θεοδοσιάδης (68′ Φρέντι), Ρίσσου, Μαγγίζης, Μπρέγκου, Παρθενόπουλος, Μπουρδάνος.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Μπεκιαρίδης, Μπόσκος, Παπαδόπουλος, Νιογκάνα, Αργυρόπουλος Μ., Μπεκτάς, Αραμπατζής, Μπακιρτζής (89′ Αργυρόπουλος Θ.), Παπακωνσταντίνου (72′ λ.τ. Μουράτι), Σότι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected