Κατηγορίες
Super League 1 - Διάφορα

Βέροια – Φέτος μπορεί να είναι η μεγάλη ευκαρία…

  Μένουν 40 μέρες περίπου για να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και ας δούμε λίγο τις κινήσεις των ομάδων μέχρι στιγμής και να επιχειρήσουμε να κάνουμε μία ανάλυση στο κατά πόσο μπορεί φέτος η “Βασίλισσα”, όχι μόνο να σωθεί αλλά και να κάνει το κάτι παραπάνω.

Ολυμπιακός : Ο “Θρύλος” για άλλη μία φορά έχει πάρει ότι καλύτερο υπάρχει από την ελληνική αγορά (Μανωλάς, Σιόβας, Βλαχοδήμος, Καραγκούνης κ.α.) ενώ και οι ξένοι στόχοι είναι αναγνωρισμένης αξίας (Ρουίς, Τσάβες, Γκουλάν). Με νέο προπονητή τον Ζαρντίμ, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι στην Ελλάδα δεν θα έχει αντίπαλο με το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτόν να είναι η Ευρώπη.

Παναθηναϊκός : Το “τριφύλλι” άρχισε να κινείται μεταγραφικά την τελευταία εβδομάδα, αφού βρέθηκαν κάποιοι οικονομικοί πόροι, από τον κόσμο κυρίως αλλά και από μερικούς μετόχους. Έκλεισε τους Σα, Πίντο, Σισοκό, Βελάσκες από την ξένη αγορά, ενώ ανανέωσε με Καραγκούνη, Κατσουράνη και πιθανότατα Σπυρόπουλο. Παραμένει μάλλον ο Κουίνσι, η μεγάλη απώλεια όμως είναι ο Λέτο που εγχειρήστηκε και θα χάσει μάλλον όλη τη χρονιά.

Ατρόμητος : Κατά την άποψή μας ο πρωταθλητής μέχρι στιγμής στα μεταγραφικά. Ξεκίνησε την ενίσχυση αρκετά νωρίς, ενώ οι απώλειες ουσιαστικά είναι ο Ζουέλα, Γιαννούλης,Σφακιανάκης. Με νέο προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ομάδα του Περιστερίου απέκτησε μέχρι στιγμής τους : Ταυλαρίδη, Κούκι, Λαζαρίδη, Καλλέργη, ανανέωσε ο Μπρίτο ενώ είναι πολύ κοντά στον Ναπολεόνι! Σίγουρα ο Ατρόμητος θα παρουσιαστεί πολύ δυνατός, ενώ έχει και την πρόκληση του Europa League.

ΠΑΟΚ : Από δω και κάτω αρχίζουν τα προβλήματα για τις ομάδες της Super League… Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής έχει αποδυναμωθεί, ενώ η μοναδική προσθήκη είναι ο Κουμαλό ως δανεικός (και πληρωμένος από την ομάδα του) Τόττεναμ. Ίβιτς, Τσιρίλο, Χαλκιάς, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Σνάουτσνερ, Νιμανί είναι παρελθόν από την ομάδα, ενώ διάφορες “σειρήνες” ακούγονται για τους Σαλπιγγίδη και Λαζάρ.

Δύσκολα τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, που πέρα από το αγωνιστικό έχει να αντιμετωπίσει και το οικονομικό, αφού ο επενδυτής δεν έρχεται (η αλήθεια τελικά είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε αφού και τα χρήματα που έβαλε ο Σαββίδης είναι δανεικά!) αλλά ούτε και ο κόσμος δείχνει να στηρίζει, κρίνοντας από την πώληση των διαρκείας…

ΑΕΚ : Και εδώ μία από τα ίδια… Ο άνεμος αισιοδοξίας που έφερε ο ερχομός του Θωμά Μαύρου και των υπολοίπων παλαιμάχων της ομάδας, δείχνει να καταλαγιάζει και να βγαίνουν τα προβλήματα ξανά στην επιφάνεια. Η ομάδα δεν έχει κάνει μεταγραφή ακόμα, ενώ έχουν ήδη αποχωρήσει (κρατηθείτε…) οι Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Κλωναρίδης, Βάργκας, Καφές, Μανωλάς, Γεωργέας, Χοσέ Κάρλος, Γκούντγιονσεν, Μπέλεκ, ενώ στην “πόρτα” της εξόδου βρίσκονται οι Γκερέιρο, Μάκος, Αργυρίου, Χέλγκασον, Λεονάρντο!

Μπορεί οι οπαδοί να βοηθούν μέχρι στιγμής με την αγορά των διαρκείας, όμως η τιμή που όρισε η διοίκηση (150€) είναι χαμηλή και πρέπει να πουληθούν σχεδόν τα τριπλάσια από πέρσι για να καλυφθούν κάποιες τρύπες.

Άρης : Τεράστια τα προβλήματα και στον Άρη, που επιχειρείται ένα απίστευτο συμμάζεμα των οικονομικών, ενώ και οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας είναι από τα χαμηλά ράφια… Η μόνη μεταγραφή είναι ο Γκέσιος της Επανομής, ενώ αποχώρησαν ήδη 11 παίκτες : Πρίττας, Σολτάνι, Μίτσελ, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Καστίγιο, Φατί, Γκαρσία, Σηφάκης, Ντίκο, Τοπούζης. Ο κόσμος έχει “παγώσει”, ενώ η νέα διοίκηση θα προσπαθήσει να ρυθμίσει τις οφειλές τόσο σε παίκτες όσο και στο δημόσιο.

Αστέρας Τρίπολης : Ο “Ευρωπαίος” φέτος Αστέρας, κρίνοντας από τις μέχρι τώρα κινήσεις, μπορούμε να πούμε ότι έχει αποδυναμωθεί και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια ουσιαστική κίνηση με δεδομένη τα βιασύνη λόγω των άμεσων υποχρεώσεων στο Europa League. Η μόνη κίνηση μέχρι στιγμής είναι ο Φραγκουλάκης του Εργοτέλη, ενώ αποχώρησαν οι Ροτζέριο, Λαδάκης, Αρσενίεβιτς, Χουανίτο, Σολάκης, Φρανκού, Πουλίδο, Πετρούσης, Ρούμπιλ, Μπρέσκα, Χούλι. Ο Σάκης Τσιώλης έχει ζητήσει οπωσδήποτε παίκτες, γνωρίζοντας ότι η Τρίπολη δεν θα μπορεί να αντέξει με δυο καρπούζια σε μία μασχάλη…

Λεβαδειακός : Αρκετά καλές κινήσεις μέχρι στιγμής από την ομάδα της Βοιωτίας, καθώς πρόσθεσε στο δυναμικό του τους Ροτζέριο, Γεωργίου, Κασμερίδη, Μίλιεβιτς, Τσιντώτα. Αποχώρησαν οι Στρατηλάτης, Βιάνα, Μάνο, Κοιλιάρας, Αλεξίου, Πόποβιτς, Ζαουί, Γκρμπιτς, Σουμπίνιο, Παπαδόπουλος. Στη ζυγαριά, μέχρι στιγμής, δείχνει να έχει αποδυναμωθεί η ομάδα, όμως πάντα οι “πράσινοι” στο μεταγραφικό παζάρι κινούνται προς το τέλος.

ΠΑΣ Γιάννινα : Ο “Άγιαξ” φέτος δείχνει ότι θα στηριχτεί σε νέους παίκτες, δεδομένου και της “τιμωρίας” για τη μη αδειοδότηση. Μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει τους Κολοβέτσιο, Κωστάκη, Μπέριο, Γεωργίου Βαγγ., Μπακόλα, Γανωτή, Αυγενικού ενώ αποχώρησαν Κυριάκος, Ανδράλας, Ζαραδούκας και Ζαμπρέλα. Με νέο προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο, η ομάδα της Ηπείρου λογικά θα κοιτάξει πρώτα να σώσει τη κατηγορία.

ΟΦΗ : Με τον χάος που παρατηρείται στα διοικητικά του ΟΦΗ (με τις δύο διοικήσεις να μάχονται ποια θα διοικήσει!), η απόκτηση δύο νεαρών παικτών από τον γειοτονικό Ρούβα είναι λογική. Η αποδυνάμωση του ΟΦΗ μέχρι στιγμής φαίνεται και από τις αποχωρήσεις (11) : Μπόντορ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Παπουλής, Σίσιτς, Ζόρντι Λόπεθ, Μάντζιος, Χόρχε Λόπεθ, Πίτσος, Καλάιτζιτς, Βεζυρίδης. Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων αλλά και την τιμωρία λόγω της μη αδειοδότησης, η ομάδα της Κρήτης λογικά θα αντιμετωπίσει προβλήματα…

Ξάνθη : Τέλος στις εποχές των “παχιών αγελάδων” για τον κ.Πανόπουλο… Φέτος η ακριτική ομάδα έχει κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα και παραμένει άγνωστο τι ομάδα θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα. Η SCODA απέκτησε τους Ονουάτσι και Τριάδη ενώ αποχώρησαν οι Βλαχοδήμος, Μαρσελίνιο, Ντάνι, Καζάκης, Σουάνης, Πόι, Νταρμπιόν, Στάσιακ, Εντιμάρ.

Πανιώνιος : Με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ως στοίχημα στον πάγκο του, ο Πανιώνιος προσπαθεί, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα. Μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει τους Αραβίδη, Περιστερίδη, Λαμπρόπουλο, Γιαννούλη, Κοντοχρήστο, Ανέστη (όλοι νεαροί), ενώ αποχώρησαν Σιόβας, Κούτσι, Ντιμπαλά, Αμπντουλάγιεφ, Μιλοβάνοβιτς, Πόγκασιτς, Αντούνιες.

Κέρκυρα : Άλλη μία ομάδα που είναι στο γκρουπ των ομάδων που δεν πήρε αδειοδότηση. Ο προπονητής Τίμος Καβακάς έχει να λύσει πολλά προβλήματα στους “Φαίακες” και μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχει “βουνό” μπροστά του… Αποκτήθηκε μόνο ο Τσοκάνης από τον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ αποχώτησαν 11 παίκτες : Μπάρκογλου, Μαζνόφ, Αγρίτης, Οσμάν, Γκαλίνοβιτς, Βέντζελ, Καλαντζής, Έρις, Μάρτιν, Γραμμόζης, Σακελλαρίου. Δύσκολα τα πράγματα…

Πανθρακικός : Η νεοφώτιστη ομάδα της Κομοτηνής επιστρέφει στα “σαλόνια”, έχοντας ως παράδειγμα την προηγούμενη της παρουσία και την πολύ καλή πορεία την πρώτη χρονιά. Μέχρι στιγμής απέκτησε μόνο τον Ολίσε από τον Εργοτέλη ενώ αποχώρησαν από την ομάδα Σικαλιάς, Σίμωσης, Βλάχος, Χλωρός, Λιαπάκης, Βαγγελόπουλος, Σουλτανίδης, Πόντσε, Μπέλιτς. Θα προσπαθήσει να μείνει στην κατηγορία, όμως έχει περιθώρια στο μεταγραφικό παζάρι και σίγουρα θα γίνουν κινήσεις.

Πλατανιάς : Η ομάδα της Κρήτης, στην παρθενική της εμφάνιση στη Super League, βρίσκεται στα μεθεόρτια ακόμα και δεν έχουν γίνει κινήσεις. Οι Χανιώτες σίγουρα θα παρουσιάσουν ένα δυνατό σύνολο, αίνιγμα όμως αποτελεί ο κόσμος της περιοχής και αν στηρίξει την προσπάθεια…

Κρίνοντας λοιπόν από τις κινήσεις των ομάδων αλλά και από τα οικονομικά δεδομένα, θα πούμε πως η Βέροια, έχει τις δυνατότητες να κάνει το κάτι παραπάνω. Η σιγουριά που “βγάζει” η παρουσία του κ.Αρβανιτίδη, προμηνύει πως η “Βασίλισσα” θα κινηθεί πιο έντονα στη μεταγραφική αγορά και η προσθήκη των δύο Ισπανών δεν θα είναι η μόνη…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected