Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Θέματα για το ΔΣ

Επικυρώνεται και τυπικά το μεσημέρι της Παρασκευής (17/08, 14:00) η αναπροσαρμογή προς τα κάτω των τηλεοπτικών συμβολαίων μεταξύ Super League – Νοva, στο προγραμματισμένο ΔΣ της διοργανώτριας, όπου θα συζητηθούν παράλληλα και άλλα σημαντικά θέματα των ΠΑΕ και της Λίγκας.

Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, σε συμφωνία για το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου της νέας σεζόν, για το οποίο αρχικά η Nova ζητούσε μείωση της τάξης του 25% για να «κλειδώσει» τελικά στο 10%.

Η Νova είχε ζητήσει επίσης να υπάρχει ρήτρα αποκλεισμού, σύμφωνα με την οποία αν μια ομάδα αποβληθεί από το πρωτάθλημα – και επομένως δεν πραγματοποιούνται αγώνες της κάθε αγωνιστική – θα αφαιρείται ένα αρκετά σημαντικό ποσό απ’ όλες τις ομάδες (350.000 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν γίνεται, γεγονός που θα προκαλούσε οικονομική αιμορραγία στην Super League).

Τελικά, έπειτα πάλι από διαπραγματεύσεις, αφού το συγκεκριμένο ενδεχόμενο (αποκλεισμού ομάδας) συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, το ποσό της ρήτρας μειώθηκε αισθητά κάτι που επίσης θα επικυρωθεί σήμερα.

Πέρα από τα τηλεοπτικά που “καίνε” την Super League θα συζητηθούν και θέματα της ημερήσιας διατάξης, όπως η εγγραφή των τριών ομάδων που ανέβηκαν από τη Football League (Βέροια, Πανθρακικός, Πλατανιάς) ως μέλη της Super League.

Θα τεθούν επίσης επί τάπητος θέματα που αφορούν τα οικονομικά των ΠΑΕ, την έγκριση του προγράμματος των τηλεοπτικών μεταδόσεων 1ης και 2ης αγωνιστικής, οργανωτικά ζητήματα, θέματα Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, καταλληλότητα ή όχι γηπεδικών εγκαταστάσεων κ.ά.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν

1. Εγγραφή Π.Α.Ε. Βέροια, Πανθρακικός και Πλατανιάς Χανίων ως Mελών της Super League.

2. Οικονομικά ζητήματα ΠΑΕ – Μελών της Super League.

3. Έγκριση Προγράμματος Τηλεοπτικών Μεταδόσεων 1ης και 2ης Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2012 – 13.

4. Έγκριση Προκηρύξεων και Λοιπά Οργανωτικά Ζητήματα Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ K20 & K17.

5. Διαδικασία επί Αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, περί Ενεργοποίησης Ποινών κατά ΠΑΕ – Μελών της Super League.

6. Θέματα Γηπεδικών Εγκαταστάσεων.

7. Διάφορα

Μετά το τέλος του προγραμματισμένου ΔΣ θα διεξαχθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη των πλέι οφ της Super League.

Τέλος, θα συζητηθεί και το αίτημα του Παναθηναϊκού για την αναβολή της πρεμιέρας του με τον Λεβαδειακό που, πάντως, συμπεριελήφθη κανονικά στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της διοργανώτριας αρχής.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected