Κατηγορίες
Super League 1 - Ποδόσφαιρο

ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος – Ζήτησαν προσωρινά δελτία

Την έκδοση προσωρινών δελτίων στους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με ισχύ έως τις 10 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξώντας πως μέχρι τότε θα έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, αιτήθηκαν με προσφυγή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ, οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ.

Μία περίπου ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Παρασκευή στις 12:00), οι τρεις αυτές ομάδες δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους την πολυπόθητη φορολογική ενημερότητα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκδώσουν δελτία για τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα.

ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ έτσι προσέφυγαν στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ, όπου κατά την εκδίκαση της προσφυγής τους την Τετάρτη (22/08) το μεσημέρι, ζήτησαν την έκδοση προσωρινών δελτίων με ισχύ για 15 ημέρες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής φορολογική ενημερότητα για λόγους ανωτέρας βίας, ενώ προσκόμισαν έγγραφα που αποδείκνυαν ότι κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα διαρρέονται, η ΕΙΜ δεν θα περιμένει να δει αν η ΕΕΑ χορηγήσει πιστοποιητικό στις εν λόγω ΠΑΕ την Παρασκευή, αλλά αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της πιθανότατα αύριο, Πέμπτη (23/08) το πρωί.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως η έκδοση προσωρινών δελτίων, όχι μόνο δεν προβλέπεται από πουθενά, αλλά δεν έχει… προηγούμενο, με τις τρεις ομάδες να αισιοδοξούν – εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά τους – ότι δεν θα υπάρξει ΠΑΕ που θα προσβάλει την απόφαση…

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected