Κατηγορίες
Football League - Super League 1 - Ποδόσφαιρο

Football League – Νίπτει τας χείρας της!

Την απόφαση να καλέσουν σε κοινό διάλογο την ΕΠΟ και την Super League, χωρίς την παρουσία της Πολιτείας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το… τοπίο με τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή πήρε η Football League.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (30/8) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής έκτακτη Γενική Συνέλευση μεταξύ των μελών των ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση για την «αποκατάσταση» των τριών ομάδων, οι οποίες, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Πολιτείας θα πρέπει να μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

Το κλίμα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν ήταν θετικό για τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή, μια και πολλές ΠΑΕ εξέφρασαν στην άρνησή τους για την ένταξη των τριών συλλόγων στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το τι μέλει με τις ομάδες που θα ανέβουν από το νέο πρωτάθλημα της Football League και αυτές που θα πέσουν από τη Super League.

Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες, χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από μερικά μέλη, προκειμένου να μην «κλείσουν» οριστικά την… πόρτα στον διάλογο με την διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η Super League απάντησε αρνητικά στο προηγούμενο αίτημα της Ένωσης για άνοδο πέντε ομάδων στο νέο πρωτάθλημα και την πτώση τριών από την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Οι ομάδες που εμφανίστηκαν αρνητικές στο διάλογο ήταν οι Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Νίκη Βόλου και Απόλλων Σμύρνης.

Ωστόσο, έπειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία επιτροπή από τους Σπύρο Καλογιάννη (φωτ), Στέλιο Σφακιανάκη, Ανδρέα Πάτση, Κώστα Παπαδόπουλο και Νίκο Σαλευρή, οι οποίοι θα συναντηθούν με την Super League και την ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν μία οριστική απόφαση για την… τύχη των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή.

 

 

 

error: Protected