Διάφορα

Παρουσίαση βιβλίου Θεόδωρου Ελευθεριάδη – Το Imathia Sports News ήταν εκεί

Βρεθήκαμε σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου, με θέμα το ποδόσφαιρο στις αναπτυξιακές ηλικίες, μέσα από προγράμματα προπόνησης για παιδιά από 7 έως 18 ετών. Ένα πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα διδακτικό βιβλίο του Ομοσπονδιακού Προπονητή της Εθνική μας ομάδας Κ15 Θοδωρή Ελευθεριάδη, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη “Βίβλο” κάθε προπονητή αλλά και κάθε ποδοσφαιριστή.

Συνεργάτης της έκδοσης είναι ο γυμναστής Ηλίας Αμπατζίδης και το βιβλίο παρουσιάζει στις σελίδες του αναλυτικό μοντέλο και έναν ολοκληρωμένο οδηγό εκγύμνασης, παραθέτοντας 800 ασκήσεις και παραλλαγές με εικόνες, βίντεο και animation.

Το “Ποδόσφαιρο στις Αναπτυξιακές Ηλικές” όπως ονομάζεται, αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο έχει τη μορφή του βιβλίου που όλοι γνωρίζουμε, ακολουθώντας την τελευταία τεχνολογία που αναπτύσσεται στον τομέα αυτό. Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην ομάδα τυφλών “Πυρσός” που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο συγγραφέας του βιβλίου Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο γυμναστής Ηλίας Αμπατζίδης και ο προπονητής της Βέροιας Κ17 Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον σκοπό της έκδοσης και στο περιεχόμενο της.

Στο κοινό βρέθηκαν, εκτός από τους παίκτες της Βέροιας Κ17, γονείς παιδιών αλλά και οι Γιώργος Χατζάρας και Γιάννης Μαντζιαρίδης. Ο πρώτος πήρε κάποια στιγμή τον λόγο και σχολίασε : “Αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο είναι ότι τα παιδιά συνήθως δεν έχουν καλή τεχνική και πάσχουν στην ατομική και ομαδική τακτική μέσα στο παιχνίδι. Το βιβλίο αυτό προσφέρει τη βοήθεια πάνω σ’ αυτό και είναι ένα σημαντικό βοήθημα για όλους τους προπονητές”.

Και συνέχισε λέγοντας : “Αυτό που λείπει και αποτελεί το μεγάλο “μυστικό”, είναι να κάνεις τον κάθε παίκτη συνυπεύθυνο με τον προπονητή και να νιώθει μέσα στο παιχνίδι πως είναι κι αυτός ένας από μας.”

Η χαρακτηριστική ατάκα που ακούστηκε στη διάρκεια της παρουσίασης προήλθε από τον Δημήτρη Χριστοφορίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία σχολής…παραγόντων και μετά προπονητών, γιατί θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη άγνοια των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα.

Επισημαίνουμε πως οποισδήποτε επιθυμεί να προμηθευτεί το βιβλίο, μπορεί να επισκευτεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, όπου υπάρχει ειδικό σταντ με την έκδοση.

*Δείτε αύριο video από την παρουσίαση

Ρεπορτάζ : Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected