Κατηγορίες
Super League 1

Νίκος Καρύδας (Sentra FM) : “Στην Ελλάδα όλοι οι προπονητές είναι υπηρεσιακοί!”

Όσο χρειαστεί θα κάτσει στον πάγκο της Βέροιας ο Νίκος Καρύδας, ο οποίος εκτελεί προς το παρόν χρέη υπηρεσιακού προπονητή, με τον γυμναστή της ομάδας να τονίζει πως όλοι στην Ελλάδα είναι υπηρεσιακοί προπονητές!

Ο Νίκος Καρύδας από γυμναστής έγινε μέσα σε μία νύχτα… προπονητής, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα της Ημαθίας να πάρει τα… πάνω της. Η Βέροια πήρε την πρώτη της νίκη (1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα) και ο άλλοτε γυμναστής των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Άρη, μίλησε για την πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καρύδας στον “Sentra FM”

«Πάντα χαίρεσαι μια νίκη, μέχρι την επόμενη ήττα, αλλά εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε. Η προσπάθειά μας έχει εστιάσει στην ψυχολογική τόνωση των παικτών. Για αυτό κάναμε μεταγραφές, για να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Η Βέροια δεν θα πρέπει να θεωρείται μικρομεσαία ομάδα όταν έχει παίκτες με εμπειρία όπως οι Γεωργέας, Καφές και Σνάουτνσερ».

Ερωτηθείς αν η Βέροια σκέφτεται μόνο την παραμονή ή το κάτι παραπάνω σχολίασε: «Όλες οι ομάδες αυτό σκέφτονται. Λένε πως οι άλλοι δεν έχουν τίποτα, αλλά εμείς κάτι έχουμε… Τελικά όμως, όλοι κάτι έχουν. Πρέπει πάντως να κοιτάς τη δικιά σου ομάδα και να μην σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι».

Για το γεγονός πως αυτή τη στιγμή η Βέροια έχει από κάτω της στον βαθμολογικό πίνακα τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ επεσήμανε: «Αυτό είναι πρωτόγνωρο, αλλά είναι ακόμα αρχή».

Για την αλλαγή στη δουλειά του από γυμναστής σε προπονητή, είπε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι στη δουλειά ενός προπονητή είναι η διαχείριση υλικού. Ούτε η προπόνηση, ούτε η τακτική. Πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες ώστε να έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση».

Όσο για το γεγονός πως είναι υπηρεσιακός προπονητής, είπε με νόημα: «Στην Ελλάδα όλοι οι προπονητές είναι υπηρεσιακοί. Ξέρουμε πολύ καλά πως στα πρώτα άσχημα αποτελέσματα υπάρχει η σκέψη να αλλάξει ο προπονητής. Όταν είχα πάει στον Ολυμπιακό σκεφτόμουν πότε θα φύγω. Πάντα ετοιμάζεται για το πότε θα φύγεις. Τελικά έκατσα έξι χρόνια».

Στην ερώτηση αν βλέπει τη Βέροια ως ευκαιρία ζωής, απάντησε: «Μου αρέσει αυτή η δουλειά. Κάθε άνθρωπος έχει φιλοδοξίες, αλλά δεν πετάω στα σύννεφα. Ξέρω ότι τα πάντα είναι συνάρτηση του αποτελέσματος. Αν παίρνουμε τα αποτελέσματα θα μείνω. Αν όχι, θα φύγω. Αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Είμαι στην πόλη που γεννήθηκα και προσφέρω βοήθεια μέσα από την καρδιά μου».

Τέλος, για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή είπε: «Θέλουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Πρώτος στόχος μας είναι να προσπαθούμε. Μέσα από την προσπάθεια αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα είναι καλοδεχούμενο. Αλλά και να χάσουμε θα μείνει η προσπάθεια. Δεν θέλουμε να χάσουμε φυσικά, αλλά στόχος μας είναι να έχουμε νοοτροπία νικητή».

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected