Κατηγορίες
Football League - Super League 1 - Ποδόσφαιρο

Συνάντηση Ιωαννίδη, Super League – Τζίφος…

Για θέματα που άπτονται του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως το ηλεκτρονικόονομαστικό εισιτήριο και τις κάμερες, τη βία, αλλά και την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, μίλησαν για πολλοστή φορά φορείς και Πολιτεία.

Στη συνάντηση που διεξήχθη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με τον Γιάννη Ιωαννίδη και εκπροσώπους από την ΕΠΟ, (Γιάννη Οικονομίδη), την Σούπερ Λίγκα (Γιάννη Μώραλη) και την Football League, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι καινούργιο…

«Ανταλλάξαμε απόψεις με όλους τους φορείς», τόνισε – αρχικά – ο υφυπουργός αθλητισμού για να συμπληρώσει αφού επεσήμανε ότι επιθυμία του είναι να γυρίσει στο γήπεδο η οικογένεια, αποκαλύπτοντας πως έχει ζητήσει να διεξάγεται ένα παιχνίδι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής:

«Συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε τη βία. Έχουν γίνει κάποιες εκδρομές που πήγαν καλά και δεν είχαμε έκτροπα. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε τη βία. Κοιτάζουμε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ονομαστικά εισιτήρια και τις κάμερες. Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καλύψει η Πολιτεία το κόστος για όσους δεν έχουνε μπει στο κεντρικό σύστημα . Πρέπει να μην υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Θα πρέπει να συμφωνήσουν οι φορείς για το πόσο χρόνο θα είναι 18 οι ομάδες. Μετά θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις, όπως τι γήπεδο έχει η κάθε ομάδα, τι χρωστάει, κτλ. Στην ανώτατη κατηγορία οι ομάδες θα πρέπει να είναι υγιείς».

Ο Παυσανίας Παπανικολάου, εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία σε πολλά ζητήματα και πως θα υπάρξει και νέα συνάντηση: «Προχωράμε με σωστή και κοινή λογική. Για τη βία αποτελέσματα δεν είναι καλά».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μώραλης, εκπροσώπησε τη Super League μαζί με τους Γιώργο Μποροβήλο, Χρήστο Παναγόπουλο, Μιχάλη Αναγνώστου και Θανάση Μαχαίρα.

«Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία», τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και πρόσθεσε:

«Αφορμή ήταν τα θέματα της βίας και θα υπόλοιπα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Θα υποβάλλουμε τις προτάσεις και θα περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να κάτσουμε όλοι και να δούμε το ποδόσφαιρο με μια προοπτική τριετίας και τετραετίας. Κοιτάζουμε το θέμα των καμερών και τα ονομαστικά εισιτήρια. Με τις μετακινήσεις πάμε καλά, αλλά δεν είμαστε ακόμη ώριμοι να έχουμε μετακινήσεις σε μεγάλα παιχνίδια».

(*) Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος υποστήριξε στη συνάντηση ότι η πράσινη ΠΑΕ θα επιμείνει στη προσφυγή της στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της αναδιάρθρωσης και θα φτάσει μέχρι τέλους.

*contra.gr

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected