Κατηγορίες
Super League 1

Θοδωρής Βασιλακάκης : “Νέα αρχή με Κωστένογλου”

Βασιλακάκης: «Νέα αρχή με Κωστένογλου» | onsports.gr

Αισιόδοξος ότι η Ξάνθη θα βρει τον δρόμο της και θα βελτιωθεί, παρά το νωθρό ξεκίνημα εμφανίστηκε ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Ο νεαρός μέσος της ακριτικής ομάδας συμπλήρωσε τις 90 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τον ερχόμενο Γενάρη κλείνει τρία χρόνια στην SKODA. Έχει αγωνιστεί και στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Superleague σημειώνοντας παράλληλα κι ένα γκολ. Σε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ανέφερε πως η Ξάνθη έχει δυνατότητες και πως με τον Νίκο Κωστένογλου θα κάνει μια νέα αρχή.

Θοδωρή, πέντε βαθμοί μετά από τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Πως κρίνεις την μέχρι στιγμής βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας;

«Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Περιμέναμε περισσότερους πόντους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η συνέχεια όμως, θα είναι διαφορετική. Με το νέο προπονητή πραγματοποιούμε μία νέα αρχή κι ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά στην συνέχεια».

Το ξεκίνημα θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την ξανθιώτικη ομάδα. Ωστόσο μετά από 5 αγωνιστικές υπήρξε ο τερματισμός της συνεργασίας με τον Μαρίνο Ουζουνίδη…

«Δουλέψαμε σκληρά στην προπόνηση αλλά κάποια πράγματα δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κος Ουζουνίδης πήρε αυτήν την απόφαση κι όπως ίδιος είπε αυτή ήθελε να λειτουργήσει σαν «σοκ» στην ομάδα. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο ή κάτι μόνιμο».

Πλέον στο τιμόνι της ξανθιώτικης ομάδας εδώ και δύο εβδομάδες είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Τι έχει προσπαθήσει να αλλάξει ο νέος προπονητής;

«Θέλει κυρίως να δώσει ένα διαφορετικό τόνο στην ομάδα. Ο τομέας της ψυχολογίας είναι αυτός στον οποίον έχει επικεντρωθεί και νομίζω ότι το στυλ που θέλει είναι θέμα χρόνου να το δει έμπρακτα. Στις πρώτες προπονήσεις πάντως δουλεύουμε περισσότερο στο κομμάτι της δημιουργίας, της επίθεσης».

Συμμετείχες και στις έξι πρώτες αγωνιστικές και σημείωσες το δεύτερο γκολ της ομάδας στον Πλατανιά την στιγμή που η SKODA ΞΑΝΘΗ έπαιζε με 9 παίκτες. Τι περιμένεις από τον εαυτό σου τη φετινή σεζόν;

«Καταρχήν δεν είμαι ικανοποιημένος με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις μου. Γνωρίζω τι να κάνω και η αλήθεια είναι ότι μπορώ να δώσω περισσότερα. Όμως σε μία ομάδα κανείς δεν είναι μόνος του. Μέσα από την ομαδικότητα μπορούν να έρθουν οι καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα και μέσα απ’ αυτά ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να διακριθεί και ατομικά και ομαδικά».

Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ενώ στην συνέχεια υπάρχει και πάλι εκτός έδρας αναμέτρηση για την ξανθιώτικη ομάδα στην Βέροια…

«Αντιμετωπίζουμε τον πρωταθλητή το Σάββατο και γνωρίζουμε πως αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Δεν έχουμε όμως να φοβηθούμε τίποτα και νομίζω πως πραγματικά θα είναι μία ευκαιρία να παίξουμε χωρίς άγχος. Είμαι αισιόδοξος για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα. Μετά από αυτό το παιχνίδι μπορούμε να εστιάσουμε σ’ αυτό της Βέροιας. Προέχει όμως ο Ολυμπιακός».
 
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την δυναμικότητα του φετινού πρωταθλήματος;

«Καταρχήν είμαι ικανοποιημένος που παίζουν πολλοί Έλληνες παίκτες. Το ποδόσφαιρο της χώρας μας βρίσκεται σε καινούργιο στάδιο και χρειάζεται στήριξη. Σταδιακά πιστεύω ότι και το θέαμα θα είναι καλύτερο και η ποιότητα θα βελτιωθεί».

Αρκετά νέα πρόσωπα στην SKODA ΞΑΝΘΗ φέτος. Εσύ πλέον είσαι ένας από τους «παλιούς» στην ομάδα καθώς διανύεις την 4η σεζόν σου. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό και πως αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι μία ομάδα που δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες των ποδοσφαιριστών. Γνωρίζω το «ποιον» της ομάδας κι εγώ από την μεριά μου όπως και οι πιο έμπειροι συμπαίκτες μου προσπαθούμε να βοηθάμε τους νέους παίκτες (που είναι πολλοί). Γενικά δεν είναι κάτι που με αγχώνει, είναι μία θετική ευθύνη. Νιώθω χαρούμενος και ικανοποιημένος που ανήκω σε έναν από τους πιο οργανωμένους συλλόγους στην Ελλάδα, την SKODA ΞΑΝΘΗ».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected