Γ Εθνική / Τοπικά

Πυρσός Γρεβενών – Λευκάδια 1-2

Ένα παιχνίδι ακατάλληλο για…καρδιακούς παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Γρεβενών, ανάμεσα στον τοπικό Πυρσό και τα Λευκάδια. Η ομάδα του νομού μας νίκησε με 1-2 και ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα.

Πάντως, ο δραματικός χαρακτήρας και η γκραν-γκινιόλ εξέλιξη οφείλεται 100% στον ΠΑΣ, καθώς δεν “καθάρισε” πιο νωρίς το παιχνίδι και η μείωση του σκορ από πλευράς Πυρσού, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Το γεγονός είναι πως οι “κυανόλευκοι” κατάφεραν και πέρασαν από μια δύσκολη έδρα και το παιχνίδι με το Μακροχώρι την Κυριακή στα Λευκάδια, ήδη αποκτά τεράστια σημασία.

Το ματς, που έγινε με ιδανικό καιρό για ποδόσφαιρο, παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν από την Ημαθία για να βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας.

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τα Λευκάδια, αφού στην πρώτη ουσιαστική επίθεση των “κυανολεύκων”, κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 2′. Ο Βαγγέλης Καλαϊτζίδης κινήθηκε από αριστερά, πάσαρε παράλληλα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής του Αθανασόπουλου και ο επερχόμενος Πέτγαζλης σούταρε εύστοχα κάνοντας το 0-1.

Το γκολ αυτό “έλυσε” τα πόδια των παικτών του Γιώργου Τυριακίδη, που συνέχισαν το ίδιο επιθετικά. Στο 25′ ο Μπόζιαρης θα ανατρέψει τον σκόρερ του πρώτου γκολ των Λευκαδίων και ο διαιτητής Ρούσος θα δείξει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Εκτελεστής ο ίδιος και ο ΠΑΣ θα μπει πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά.

Οι “κυανόλευκοι” συνέχισαν το…σφυροκόπημα και στο 35′ ο Παπαστεργίου θα χάσει μια απίστευτη ευκαιρία όταν το σουτ που θα επιχειρήσει θα κοπεί πάνω στη γραμμή από τον Μπόλλο.

Η μοναδική ευκαιρία που καταγράφηκε για τους “πράσινους” στο πρώτο μέρος θα έρθει στο 45′, όταν Μπόλλος σέντραρε από αριστερά και ο Κοτσαντίσογλου προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Κωνσταντινόπουλο.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με άλλα ψυχολογία πλέον, θα διαχειριζόταν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος.

Τα Λευκάδια βγήκαν με…φόρα στην επανάληψη και στο 55′ ο Πίτος, σε ρόλο…επιθετικού θα κερδίσει  το πέναλτι από τον Τσαρτσαρή αλλά και την αποβολή του χαφ του Πυρσού. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Συμπεθέρης, όμως η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να “κλειδώσει” το ματς.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι άλλαξε εικόνα, ο Πυρσός ρίσκαρε και κατάφερε να βγει απειλητικά στην επίθεση. Στο 65΄ θα έρθει η σειρά των γηπεδούχων να κερδίσουν πέναλτι, όταν ο Πληκαδίτης ανέτρεψε τον Κοσμίδη. Στη φάση αυτή ο αριστερός μπακ των Λευκαδίων θα δεχτεί την κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια, προς έκπληξη όλων, θα δει και δεύτερη για διαμαρτυρία!

Το πέναλτι θα το εκτελέσει ο Κοσμίδης, ο οποίος θα μειώσει για την ομάδα του και θα δώσει άλλο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Στο 73′ ένα πολύ δυνατό σουτ του Κουτσομήτρου θα αποκρούσει ο Κωνσταντινόπουλος, ενώ η πίεση από πλευράς Πυρσού γίνεται πλέον πιο ασφυκτική.

Οι “κυανόλευκοι”, όσο πλησίαζε η λήξη, ήταν πλέον το φαβορί για να φύγουν νικητές από τα Γρεβενά, που έγινε ακόμη πιο εύκολο, με την αποβολή του Μπόλλου στο 89′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Χαρακτηριστικό το γεγονός, πως λόγω των διαμαρτυριών αλλά και των πολλών διακοπών, ο διαιτητής από την Πρέβεζα κράτησε 8 λεπτά καθυστερήσεις!

Έτσι τα Λευκάδια, όπως και πέρσι, ξεκινάνε με αφετηρία τα Γρεβενά και τη νίκη στις…βαλίτσες τους. Μια νίκη που σίγουρα τονώνει την ψυχολογία των παικτών, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Γιώργος Τυριακίδης (αποβλήθηκε από τον διαιτητή στο 72′ για είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο ίδιος εισήλθε για να συγκρατήσει τους παίκτες του, μετά από μια φάση που δεν παίχτηκε fair play από τους γηπεδούχους), ήταν σε μεγάλη φόρτιση μετά τη λήξη του ματς, αγκαλιάζοντας έναν έναν τους  παίκτες!

Ο Πυρσός αποτελεί (το γνωρίζαμε άλλωστε και το είχαμε γράψει στο Imathia Sports News) μια πολύ δυνατή ομάδα και επικίνδυνη αν την υποτιμήσεις. Βέβαια, η δυναμική και το πάθος που δείξανε στο χθεσινό παιχνίδι οφείλεται κυρίως στους φιλοξενούμενους που δεν τελειώσαν πιο νωρίς το ματς, όμως έχουν χαρακτηριστικά ποιοτικής ομάδας με έμπειρους παίκτες.

Διαιτητής της συνάντησης ο Ρούσος-Μπεκερτζής του συνδέσμου Πρέβεζας, με βοηθούς τους Κωνσταντίνου και Γκορτζονίκου του ίδιου συνδέσμου.

Συνθέσεις

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Μπόζιαρης Κ.(83′ Μπόζιαρης Π.), Μπόλλος, Τσαρτσαρής, Κυριακίδης, Χαραλαμπίδης, Κοτζατίσογλου (74′ Παπαδόπουλος), Δούμας, Κοσμίδης, Γκέτσιος, Κουτσομήτρος,

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κοτζαχρήστος, Πληκαδίτης, Πασχώνης, Πίτος, Μισαηλίδης Π. (63′ Τσάλμας), Συμπεθέρης (67′ Μυροφορίδης), Παπαστεργίου, Καλαϊτζίδης, Μπρέγκου, Πέτγαζλης (89′ Μισαηλίδης Μ.).

*φωτ. από το συνάδελφο Vatolakkioti

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected