Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

ΑΕΚ – Καβάλα (0-1) Βασικοί Αραμπατζής, Γελαδάρης, Μαραγκός

αεκ-καβαλαΗ ΑΕΚ έγραψε ακόμα μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της, καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ μένοντας εκτός Κυπέλλου Ελλάδας.
Χαμηλές ήταν οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν στην ΑΕΚ. Ωστόσο, με το πρώτο μισό της σεζόν να έχει περάσει, κανείς φίλος της Ένωσης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο αγαπημένος του σύλλογος θα βρισκόταν τόσο χαμηλά. Στο πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκεται στην τελευταία θέση, ενώ και στο Κύπελλο έμεινε εκτός, από την Καβάλα της Football League.

Η Ένωση ήθελε τη νίκη για να πάρει τα πάνω της, ωστόσο με την παραμονή στην κατηγορία να είναι ο πρωταρχικός στόχος, ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να πάρουν την ευκαιρία, καθώς ο «δικέφαλος» είχε απογοητευτική εικόνα με το 1-0 υπέρ της Καβάλας να δείχνει και το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Στο πρώτο 45λεπτο είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία προς το αντίπαλο τέρμα. Αντίθετα, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Μπρατσιάνι βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Αραμπατζή με το σουτ του να αποκρούεται από τον Έλληνα γκολκίπερ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα η Καβάλα να ανέβει περισσότερο και να απειλεί. Στο 53’ ο Ντιέ εκτέλεσε το φάουλ με τον Αραμπατζή να διώχνει ασταθώς και τον Ενσαλίβα να «πληγώνει» την παλιά του ομάδα, δίνοντάς τη νίκη στους «αργοναύτες» οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από την ΑΕΚ. Για τα επόμενα 40 λεπτά που έγιναν η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει και μοιραία η Καβάλα πήρε μία μεγάλη πρόκριση, παίρνοντας ταυτόχρονα και την πρώτη της νίκη επί της Ένωσης στην Αθήνα (τόσες το έχουν κάνει φέτος άλλωστε).

Οι φιλοξενούμενοι, τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες,καθώς στο 89’ ο Μπρατσιάνι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αρκούδας, Μπουγαΐδης (66′ Παυλής), Κουτρουμπής, Τσούπρος, Τσουκαλάς, Γροντής, Γκερέιρο, Σταματής (83′ Κατσικοκέρης), Λαγός, Τσίτας (75′ Παπαδημητρίου).

Καβάλα: Αποστολίδης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης (64′ Πλιάγκας), Χλωρός (90′ Παπαγερίδης), Ενσαλίβα, Αναστασόπουλος (74′ Οξύζογλου), Μαραγκός, Καλαγκάνης, Ντιέ, Μπρατσιάνι.

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected